Dreun van Dresevic goed voor punt
Datum: 11-08-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Met een knal van zo'n veertig meter bezorgde Ibrahim Dresevic sc Heerenveen zondagmiddag een verdiend punt tegen Feyenoord. De Friezen waren op slag van rust op achterstand gekomen, maar dankzij een zondagsschot van Dresevic tien minuten voor tijd werd een thuisnederlaag voorkomen.

Met een eerste basisplaats voor Chidera Ejuke begon sc Heerenveen voortvarend aan het duel met de Rotterdammers. De ploeg van trainer Johnny Jansen eiste vanaf de eerste minuut de bal op en wilde het spelbeeld bepalen. Dat lukte. De beginfase was voor de Friezen, die na dertien minuten een uitgelezen mogelijkheid kregen de score te openen.

Middenvelder Rodney Kongolo dook op in het vijandelijk strafschopgebied en werd daar onreglementair naar de grond gewerkt: strafschop. Jens Odgaard ging achter de bal staan, maar de Deense spits zag keeper Kenneth Vermeer redding brengen.

Buitenkansje
Een domper, maar sc Heerenveen liet zich na de gemiste elfmetertrap niet van de wijs brengen. De Friezen bleven de betere, zonder echt grote kansen te creëren. Omdat Feyenoord voorin ook niet veel klaarspeelde, leek een doelpuntloze ruststand een logisch gevolg, totdat op slag van rust een handsbal van Sherel Floranus bestraft werd met een penalty. Steven Berghuis schoot het buitenkansje binnen (0-1).

Na rust was sprake van eenzelfde beeld uit de eerste helft. sc Heerenveen blafte, maar kon niet echt bijten. Aanvoerder Hicham Faik probeerde het tweemaal van afstand, waarbij één keer Vermeer ternauwernood een zwabberbal kon keren. De grootste kans kregen de Friezen in de persoon van Ejuke, maar de Nigeriaan zag nota bene Berghuis op de lijn redding brengen.

Met twee frisse krachten – Arjen van der Heide en Jan Ras, die zijn debuut in het eerste elftal maakte – ging de thuisclub de slotfase in. Na de entree van de youngsters besloot Dresevic het maar eens van afstand te proberen. Van zo'n veertig meter verraste hij vriend, vijand en Vermeer door de bal via de paal binnen te schieten (1-1). Zowel sc Heerenveen als Feyenoord creërde in de laatste minuten geen kansen meer, waardoor beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.