sc Heerenveen bijt zich stuk op VVV
Datum: 09-02-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
Veel meer kansen, veel meer schoten en veel meer balbezit, maar na afloop van het duel met VVV-Venlo stapte sc Heerenveen zaterdagavond met slechts een punt van het veld. De Friezen waren heer en meester in het eigen Abe Lenstra stadion, maar beten zich uiteindelijk stuk op de Limburgers (1-1).

Bijna, maar bijna telt niet in de voetballerij. Sherel Floranus dacht in blessuretijd zijn ploeg vanaf 35 meter alsnog naar de overwinning te schieten, maar keeper Thorsten Kirschbaum zweefde de bal ternauwernood uit de goal. Eerder was Chidera Ejuke dicht bij een Friese voorsprong, maar hij schoot op de paal. Beide pogingen gingen er niet in, net als vele kansen die sc Heerenveen in de reguliere negentig minuten had gecreëerd tegen het stugge, compacte VVV-Venlo.

De enige kans die tegen VVV-Venlo wel een doelpunt opleverde, kwam van de voet van diezelfde Floranus. Twintig minuten voor tijd tikte de rechtsbenige linksback bij de tweede paal een voorzet van Joey Veerman binnen (1-1). Tien minuten daarvoor was sc Heerenveen op achterstand gekomen. Ibrahim Dresevic werkte John Yeboah tegen de grond, waarna Johnatan Opoku de toegekende strafschop benutte (0-1).

Groot overwicht
In het kleine uur voorafgaand aan de treffer van Opoku – het enige Limburgse schot op doel – was er slechts één ploeg die voetbalde. sc Heerenveen had een groot overwicht, maar was slordig in de eindfase en zag Kirschbaum een puike avond beleven. De doelman redde onder meer op een kopbal van Sven Botman en een afstandsschot van Veerman. Botman en Mitchell van Bergen zag hij rakelings naast schieten.

Met het gelijkspel tegen VVV-Venlo verloor sc Heerenveen twee punten. Volgende week zondag vervolgt de ploeg van trainer Johnny Jansen de competitie met een bezoek aan Vitesse. Daarvoor staat echter nog een fraai affiche op het programma. Donderdag strijden de Friezen in eigen huis met Feyenoord om een plek in de halve finales van de TOTO KNVB Beker (aftrap: 20.45 uur).