Geen loon naar werken: einde bekeravontuur
Datum: 14-02-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finales van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De Friezen waren in het eigen Abe Lenstra stadion minstens gelijkwaardig aan Feyenoord, maar kwamen ondanks een puike tweede helft en genoeg goede kansen het vroege doelpunt van Leroy Fer niet te boven (0-1).

Dichtbij, maar na afloop van de kwartfinale tegen Feyenoord stond sc Heerenveen wel met lege handen. Dat de Friezen uiteindelijk meer verdienden, daar leek het tot halverwege de eerste helft niet op uit te gaan draaien. De Rotterdammers begonnen sterk, dicteerden en creëerden ook kansen. Nadat Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra nog hadden nagelaten de score te openen, kopte Fer na een kwartier de dan terechte voorsprong binnen (0-1).

sc Heerenveen liep tot halverwege de eerste helft achter Feyenoord aan, maar krabbelde daarna op. De ploeg beet van zich af en speelde zich onder de druk van Feyenoord vandaan. Met een verwoestende knal leek Chidera Ejuke de stand gelijk te trekken, maar keeper Justin Bijlow zweefde de bal uit de kruising. Even later hield de doelman met de voet een inzet van Sven Botman uit zijn doel en zag hij Ibrahim Dresevic op slag van rust vanaf 35 meter rakelings over vuren.

Friese storm
Na de pauze ging sc Heerenveen door met waar het in de eerste helft was geëindigd. Na vijf minuten was Ejuke opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar ook nu weer zag hij Bijlow – ditmaal met de teen – redden. De Friese storm hield aan. Jens Odgaard was tot tweemaal toe gevaarlijk, maar de spits raakte eerst – onbedoeld – de lat en mikte even later net naast. Kort daarna dook Feyenoord plots op voor Filip Bednarek, maar de goalie redde fraai op een inzet van Orkun Kökçü.

Op het veld ontspon zich een heerlijk bekergevecht: sc Heerenveen jagend op de gelijkmaker, Feyenoord loerend op de counter en daarmee de beslissing. Een kwartier voor tijd leken de Friezen langszij te komen, maar invaller Runar Espejord gleed bal uit een voorzet van Mitchell van Bergen op de lat. Het bleek de laatste grote mogelijkheid voor de thuisclub, die meer had verdiend, maar daar na negentig minuten niets voor kocht.