Statistieken tegen Vitesse licht in voordeel sc Heerenveen
Datum: 19-04-2012  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Vitesse. De Arnhemmers komen voor de negentiende keer op bezoek in Friesland. De statistieken wijzen uit dat de thuisclub licht favoriet is. De Friese club won acht keer, de geelzwarte brigade uit Gelderland zegevierde vijf keer.

De uitslagen van de laatste elf seizoenen bevestigen het beeld dat sc Heerenveen en Vitesse aan elkaar gewaagd zijn. Vijf keer kwam er een gelijkspel uit de bus, drie maal won de thuisclub en twee maal bleef Vitesse aan de goede zijde van de score. Het doelsaldo is met 32 tegen 24 treffers in het voordeel van de Friese club.

Het betere doelsaldo is grotendeels te danken aan de ruime 7-0 zege van drie seizoenen geleden. Miralem Sulejmani zette de thuisclub al na zeven minuten op voorsprong. De treffer van de Serviër bleek de voorbode voor een productief avondje. Vitesse was geen partij voor de ontketende thuisclub die via Pranjic, Zuiverloon, Bradley, Beerens (2x) en Prager een van de grootste eredivisiezeges uit de clubhistorie boekte.

Hoewel sc Heerenveen en Vitesse het net wel weten te vinden, werden de fans in het verleden niet altijd op doelpunten getrakteerd. In de voorgaande achttien ontmoetingen bleef het drie maal 0-0. sc Heerenveen kwam in zes duels niet tot scoren, terwijl Vitesse in zeven duels verstoken bleef van doelpunten.

De laatste Arnhemmer zege dateert van drie seizoenen geleden. Op 29 oktober 2008 kreeg sc Heerenveen een gevoelige tik in het thuisduel tegen Vitesse. De Arnhemmers trakteerden de ploeg van Trond Sollied op een verdiende 0-2 nederlaag. De thuisclub had een collectieve offday en mocht de debuterende keeper Kenny Steppe dankbaar zijn dat de uitslag niet hoger uitviel. sc Heerenveen speelde vooral na rust erg slecht en werd in de slotfase geveld door treffers van Kolk en Hofs.

De laatste maal dat sc Heerenveen Vitesse wist te verslaan, was afgelopen seizoen. Vitesse kwam in het Abe Lenstra stadion in de 76e minuut op voorsprong via een mooi afstandsschot van Davy Pröpper. Roy Beerens maakte in de 88e minuut via een strafschop de gelijkmaker: 1-1. De spannende wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Oussama Assaidi in extremis de winnende treffer binnenschoof: 2-1.

De allereerste ontmoeting tussen sc Heerenveen en Vitesse eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op 14 mei 1991 nam de thuisclub na ruim een half uur spelen een 1-0 voorsprong via een treffer van René van der Gijp. Hans van Arum en Bart Latuheru zorgden nog voor rust voor een Arnhemmer voorsprong. De thuisclub leek na rust ten onder te gaan, maar in de 90ste minuut werd via een daverende vrije trap van Van der Gijp alsnog een gelijkspel afgedwongen. Bij de bezoekers speelde John van den Brom de hele wedstrijd mee. Van den Brom zal zaterdag als trainer namens de Arnhemmers naar Friesland reizen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20