Raitala: ‘Ik ga hier een mooie tijd krijgen’
Datum: 06-06-2012  Bron: sc-heerenveen.nl
De Finse international Jukka Raitala tekende vanmiddag een vierjarig contract bij sc Heerenveen. Na twee jaar in Duitsland, en het afgelopen jaar in Spanje te hebben gespeeld, wil de 23-jarige linksback bij sc Heerenveen voor langere tijd een vaste waarde worden. ,,Ik heb er erg veel zin in.”

De verdediger heeft in zijn loopbaan al mooie ervaringen opgedaan. Zo speelde hij met het nationale team van Finland in de EK-kwalificatiereeks tegen het Nederlands Elftal, en stond hij namens Osasuna tegenover Lionel Messi. ,,Het duel tegen Oranje beviel me niet zo goed”, blikt Raitala terug. ,,We verloren met 0-2. Ik speelde de laatste twaalf minuten mee, en kreeg Dirk Kuyt als directe tegenstander. Dat was lastig, hij is een goede speler.” Betere herinneringen hield de Fin over aan de thuisontmoeting van Osasuna tegen FC Barcelona van afgelopen seizoen, toen hij te maken kreeg met Messi. ,,Dat was fantastisch om mee te maken. Ik speelde de hele wedstrijd, en het ging heel goed. Barcelona kwam met zo’n houding het veld op van: ‘dit doen we wel even’. Niet dus. Wij wonnen met 2-0. De Barcelona-spelers hadden er flink de pest in. Na afloop wisselde ik mijn shirtje met Dani Alves. Hij keek me niet aan, en gooide zijn shirt naar me, haha. Ik vind Alves trouwens een van de beste verdedigers van dit moment. Met name aanvallend is hij erg heel sterk.”

Ook Raitala zelf heeft volgens technisch directeur Johan Hansma aanvallende kwaliteiten. ,,Jukka is opbouwend en aanvallend erg goed”, zegt Hansma. ,,Bovendien kan hij goed koppen, is hij snel en redelijk tweebenig. Een moderne verdediger dus.” Een verdediger ook die zowel rechts- als linksback kan spelen. ,,Maar mijn voorkeur gaat uit naar de linksbackpositie,” zegt de Fin. Dat is ook de positie die Hansma voor hem in gedachte heeft. ,,We waren al een tijd opzoek naar een goede linkerverdediger. We zijn hartstikke blij dat Jukka naar Heerenveen komt. We volgden hem al toen hij bij HJK Helsinki speelde, maar toen hadden we concurrentie van grotere clubs. Hij koos toen voor Hoffenheim. Afgelopen zomer wilden we hem opnieuw halen, maar toen vertrok hij naar Osasuna, wat ik kan begrijpen. Hij was daarmee de eerste Finse speler in de Primera division. Osasuna is de nummer zeven van Spanje, dat zegt wel wat over zijn kwaliteiten. Raitala is van toegevoegde waarde voor sc Heerenveen.”

Met landgenoot en oud- sc Heerenveen-speler Mika Vayrynen heeft Raitala nog niet gesproken. ,,Maar ik zal hem nog wel wat vragen over sc Heerenveen. Mijn eerste indrukken zijn in elk geval goed. Ik vind sc Heerenveen een mooie club. De ploeg speelt altijd om Europees voetbal, en dat past ook bij mijn ambities. Ik verheug me er erg op om volgend seizoen met sc Heerenveen Europa in te gaan.”

De Finse aanwinst heeft zin in zijn nieuwe stap. ,,Ik heb de laatste drie jaar elk seizoen een nieuwe club gehad. Nu wil ik voor langere tijd vaste kracht worden. Die kans krijg ik bij sc Heerenveen, en daar ben ik heel blij mee. Ik weet zeker dat ik hier een mooie tijd ga krijgen.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep
  Gerelateerde spelers.
Jukka Raitala

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20