Doke Schmidt geniet van goal: ‘Hele belangrijke’
Datum: 26-02-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
Doke Schmidt scoorde zaterdagavond tegen Roda JC zijn eerste doelpunt voor sc Heerenveen. Het was niet de winnende, maar wel het openingsdoelpunt dat het taaie Limburgse verzet brak. ‘Meestal slaap ik niet goed na een wedstrijd, maar vanavond wel denk ik,’ glunderde de verdediger na afloop.

Scoren is niet nieuw voor de 24-jarige Fries. Voor Go Ahead Eagles was hij al twee maal trefzeker, maar op zijn eerste doelpunt voor de club waar hij doorbrak in het betaalde voetbal, moest de geboren Heerenvener tot zijn 47ste competitieoptreden wachten.

Doke Schmidt werkte de bal na een perfect gegeven voorzet van Ødegaard binnen. Dat de goal geen beauty was zoals zijn machtige knal in de kruising die hij drie seizoenen geleden voor Go Ahead Eagles produceerde, maalde de 24-jarige Fries niet om. Zijn goal, de bal verdween via zijn hoofd en schouder in het doel, brak de wedstrijd open. ‘De 1-0, die eerste, die was denk ik heel belangrijk.’

Geen kansen
De thuisclub worstelde voor rust, maar kwam ook niet in de problemen, vond Doke Schmidt. Het overwicht (66% balbezit), vertaalde zich niet in kansen, laat staan doelpunten. ‘We hadden de bal, tot de zestien was het goed, maar het tempo was te laag en we kwamen niet tot grote kansen, dat was het probleem,’ analyseerde de verdediger de matige eerste helft.

Ondanks dat het spel niet goed was, startte sc Heerenveen met vertrouwen aan de tweede helft. ‘In de rust is aangegeven dat Roda veel moest lopen en moe zou worden. Dan zit het mee met de rode kaart. Daarna doen we het nog niet helemaal goed, we houden het tempo te laag en daarom is het wel mooi dat je toch nog met 3-0 wint. Daar ging het vanavond ook om, we moesten winnen, de manier waarop maakte niet uit.’