sc Heerenveen geeft op valreep zege uit handen: 2-2
Datum: 04-03-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft door een late gelijkmaker van De Kogel twee punten verspeeld tegen Go Ahead. sc Heerenveen speelde voor rust niet overtuigend en kwam ook met 0-1 achter. Na rust leken de invallers Veerman en Slagveer alsnog voor een Fries feestje te zorgen, maar in de slotminuut ging het nog mis toen De Kogel profiteerde van mistasten van doelman Mulder.

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven in het Abe Lenstra stadion. De bal was voor sc Heerenveen, maar de Friezen wisten weinig tot niets te creëren. Dat kwam ook omdat de gasten uit Deventer helemaal terugplooiden. De nummer 16 van de Eredivisie kwam niet om de aanwezige voetbalfans te vermaken.

Nadat Van Amersfoort, hij kreeg de voorkeur boven Thorsby vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal voorlangs had geschoten, was na 17 minuten voetbal de eerste grote kans van de wedstrijd voor Go Ahead Eagles. Antonia mocht na een schitterende dieptepass van Manu alleen op Mulder af. De goalie bleef kalm en redde knap.

De thuisclub antwoorde met een schot van Larsson na een combinatie met Reza, maar doelman Zwarthoed lag tijdig in de bedreigde hoek. Dezelfde Larsson schoot even later hard en hoog over na een hoogstandje van Ødegaard. Go Ahead voelde de twijfel bij de thuisclub en durfde langzamerhand meer initiatief te nemen.

De gasten kwamen in de 32ste minuut zelfs op voorsprong. Schenk stuurde Hendriks diep. Die schoot in eerste instantie op het lichaam van Mulder, maar kon de rebound wel binnen werken. De gasten gaven de voorsprong voor rust niet meer uit handen, ook al omdat het vizier bij sc Heerenveen niet op scherp stond. Acht van de negen doelpogingen verdwenen naast of over het doel van Zwarthoed.

sc Heerenveen kreeg meteen na rust een goede kans op de 1-1. Reza profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Antonia, maar werd gestuit door doelman Zwarthoed. Streppel greep al snel in en offerde Bijker en bracht met Namli als back een meer offensieve kracht.

Ook de tweede kans van de tweede helft was voor Reza, maar Zwarthoek lag andermaal in de weg. Streppel voerde nog binnen het kwartier twee wissels door. Zeneli ging naar de kant en werd vervangen door Slagveer. Meteen daarna kwam Veerman voor Van Amersfoort.

Veerman gaf meteen zijn visitekaartje af met een schot in het zijnet. Twee minuten later was de Volendammers wel trefzeker. Hij worstelde zich langs twee Deventer verdedigers en knalde van dichtbij de gelijkmaker hoog in de touwen, 1-1.

In de 70ste minuut zorgde een andere invaller, Slagveer, voor een Friese voorsprong. De aanvaller profiteerde van een schitterende steekpass van Odegaard en maakte alleen voor Zwarthoed geen fout. Met nog een dik kwartier op de klok kreeg Larsson na een mooie combinatie door het centrum een goede kans. Zwarthoed liet zich echter niet kloppen.

Even later poeierde Veerman op aangeven van Slagveer wild naast. In de slotfase ging Go Ahead op jacht naar de gelijkmaker. De Friezen stonden onder druk, maar leken stand te houden. In de 89ste minuut ging het echter mis toen Mulder mistastte bij een voorzet en invaller De Kogel de bal in het lege doel kon werken. Zo snoepten Go Ahead op de valreep nog een punt mee uit Friesland.