Lucas Bijker lijkt tijdig fit voor uitduel Excelsior
Datum: 10-03-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen lijkt zaterdag op Woudenstein op volle oorlogssterkte te kunnen aantreden. Bijker, Van Aken en Schmidt kampten in de aanloop naar het duel tegen Excelsior met pijntjes, maar trainer Jurgen Streppel hoopt iedereen aan boord te hebben voor de 13e uitwedstrijd van het seizoen.

Lucas Bijker viel vorige week in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit met liesklachten. De linksback liet een aantal trainingen schieten, maar was vanochtend op het kunstgras van het sportpark van Heerenveense Boys weer van de partij. ‘Het was gewoon niet verstandig om te trainen. Vanochtend leek het goed te gaan met Lucas, we zullen zien,’ aldus Streppel die verwacht ook over Van Aken en Schmidt te kunnen beschikken.

Entourage
In Rotterdam speelt sc Heerenveen in het kleinste stadion van de Eredivisie. Woudenstein heeft een capaciteit van 4.400 toeschouwers. Misschien niet de meeste uitdagende entourage, maar dat mag volgens Jurgen Streppel geen beletsel zijn om goed te presteren. ‘Of je nu voor vijf 0f 50.000 mensen speelt, het zijn omstandigheden, net als het weer en kunstgras, waar je geen invloed op hebt. Je moet er mee omgaan. Uiteindelijk vallen er drie punten te verdienen, daar gaat het om.’

sc Heerenveen verspeelde vorige week kostbare punten tegen Go Ahead Eagles. De late gelijkmaker van de Deventenaren heeft nog wel even nagedreund, bekende Streppel. ‘We pakken uit de laatste twee duels vier punten, maar toch voelde het slecht, omdat het onnodig was. We deden het niet goed, maar dat gebeurt soms. Dat is het onverklaarbare in de sport. Ik denk niet dat Peter Bosz gisteren heeft gezegd van, jongens doe de eerste vijf minuten maar rustig aan, maakt niet uit, want we hebben 90 minuten?’ refereerde Streppel aan de snelle tegentreffer die de Amsterdammers donderdag in Kopenhagen incasseerden.

Eigen kracht
Excelsior, de nummer 16 van de ranglijst, heeft volgens Streppel een herkenbare speelstijl. ‘Excelsior speelt gestructureerd, maar wil ook graag voetballen. Daar liggen ook gelijk onze mogelijkheden. Het is een ploeg die uitgaat van eigen kracht, daar ben ik wel gecharmeerd van. Ik vind dat ze het gezien de mogelijkheden knap doen.’
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20