Slagveer: ‘na rust te vaak lange bal gespeeld’
Datum: 19-03-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
Met een zeer kundig hakballetje stond Luciano Slagveer aan de basis van de openingstreffer van sc Heerenveen tegen Feyenoord. Uit die mooie actie ontstond er een penalty, waaruit sc Heerenveen scoorde. Het was voor de Friezen de bekroning van een uitstekende eerste helft, die na rust geen goed vervolg kreeg.

Slagveer baalde van de twee gezichten die sc Heerenveen dit duel liet zien. Voor rust speelde sc Heerenveen zeer sterk, met veel dreiging naar voren. En na rust, tja. Wat gebeurde er volgens Slagveer eigenlijk?

,,We voetbalden niet meer”, concludeert de aanvaller. ,,We speelden te vaak de lange bal en we zochten niet meer naar de voetballende oplossingen. Dat lag niet zo zeer aan onze achterhoede, maar ook aan het aanbod van de overige spelers. Aan wie konden ze de bal spelen? Ik denk dat er angst in de ploeg sloop, maar waarom weet ik niet. Het was in elk geval niet nodig, want we speelden goed en stonden met 1-0 voor. We moesten doorgaan met waar we mee bezig waren, maar in plaats daarvan schoten we veel ballen naar voren. Dat was ook de verdienste van Feyenoord. Ze zetten goed druk en hun middenvelders lieten zich ook aanvallend zien. Wij wonnen onze duels niet meer."

Wat dat betreft was de 1-2 onvermijdelijk. ,,Klopt", geeft Slagveer toe. ,,Toen de 1-1 viel, zat de 1-2 er ook aan te komen. Ik baal erg van deze nederlaag."

Want het begon nog zo goed voor sc Heerenveen. En ook voor Slagveer zelf, aangezien hij weer in de basis mocht starten. ,,Dat was voor mij al een tijdje geleden”, beseft Slagveer. ,,Ik had daardoor wel last van vermoeidheid op het laatst. Toch ben ik tevreden over mijn spel. Ik heb strijd geleverd en het team geholpen aan kansen."

Dat was vooral te zien na een kwartier. Slagveer legde de bal met een fraai hakje klaar voor Reza, die het strafschopgebied indook. De aanvaller werd vervolgens gevloerd, waarna Reza zelf de 1-0 binnenschoot. ,,Ja, dat hakje deed ik op intuïtie. Daar moet je niet over nadenken, want dan gaat het fout, lacht Slagveer.

Het was de start van een uitstekende eerste helft. sc Heerenveen toonde lef, en dat beviel de fans wel. Het was precies wat sc Heerenveen de toeschouwers wilde voorschotelen, zegt Slagveer. ,,We moesten wel zo gedurfd spelen. Als je met angst gaat spelen, kun je de drie punten gelijk wel alvast aan Feyenoord geven. In de eerste helft lukte ons dat heel goed. In de tweede helft probeerden we het wel, maar lukte het niet meer.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20