sc Heerenveen met fitte selectie naar Almelo
Datum: 31-03-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen hervat na de interlandperiode de competitie met een uitduel tegen Heracles Almelo. Trainer Jurgen Streppel kent geen personele problemen. Alle internationals, Reza meldde zich donderdagmiddag als laatste, keerden fit en wel terug op Friese bodem.

Met het oog op de play-offs staat er zaterdag in het Polman Stadion in Almelo een interessante ontmoeting op het programma. Het gat tussen de nummers acht (sc Heerenveen) en tien (Heracles) van de ranglijst bedraagt zes punten. Bij een overwinning nemen de Friezen definitief afstand, maar bij Almeloos succes voelt sc Heerenveen de hete adem van de ploeg van Samuel Armenteros c.s. in de nek.

Luxe
sc Heerenveen kan in Almelo nog niet beschikken over Stijn Schaars, voor hem komt het duel nog te vroeg. Henk Veerman verliet vanmiddag eerder het trainingsveld in Gorredijk, maar Jurgen Streppel verwacht dat de Volendammer zaterdag gewoon deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

Als gevolg van de interlandperiode waren pas vandaag voor het eerst alle spelers weer beschikbaar. Niet ideaal in de aanloop naar een competitieduel. Jurgen Streppel: ‘Het zij zo, het is ook mooi dat je zoveel internationals hebt, dat is een luxe. En even een andere omgeving voor die jongens, kan ook goed zijn. Het daagt altijd wel uit.’

sc Heerenveen behaalde na de winterstop slechts twee overwinningen. De ploeg van Jurgen Streppel voetbalt niet slecht, maar is niet in staat om het goede spel te vertalen in resultaten. Dat moet de komende weken anders, weet de trainer: ‘Tegen Feyenoord moet je voor rust 2-0, 3-0 voorstaan. Het gaat om rendement in voetbal. Voor de winterstop bal gingen de balletjes binnenkant paal er net in en nu net uit misschien. Dat is denk ik wel het grootste verschil. Het gaat om doelpunten en dat zit op het moment even niet mee.’

Kunstgras
Het duel in Almelo wordt zaterdag op kunstgras gespeeld.sc Heerenveen kwam dit seizoen vier maal op kunstgras in actie, die ontmoetingen leverden twee zeges en twee nederlagen op. Heracles Almelo presteert op kunstgras aanmerkelijk beter dan op natuurgras. Bijna driekwart (23) van de 31 wedstrijdpunten werd veroverd op kunstgras.

Er vallen zaterdag ongetwijfeld goals. Heracles speelde dit seizoen thuis nog nooit doelpuntloos gelijk en bij de uitduels van sc Heerenveen kwam de brilstand ook nog niet voor. Het is overigens geen ramp om iets te laat te komen bij een thuisduel van Heracles. In het Polman Stadion viel als enige stadion in de Eredivisie dit seizoen nog geen enkele treffer in het eerste kwartier.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20