Kansloze nederlaag in Polman Stadion: 4-1
Datum: 01-04-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er ook in Almelo niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. De start was goed. Reza zette de gaten al in de vierde minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong. Heracles Almelo stelde daar voor rust nog vier treffers tegenover, terwijl de Friezen ook nog eens met tien man kwamen te staan na twee maal geel voor St. Juste. Bij 4-1 bleef het in het Polman Stadion.

In het Polman Stadion werd dit seizoen in het eerste kwartier nog niet gescoord, maar daar kwam vanavond verandering in. Na negen minuten stond er al 1-1 op het scorebord. sc Heerenveen opende de score omdat Reza, na een overtreding van Te Wierik op Van Amersfoort, vanaf de stip mocht vaanleggen. De clubtopscorer van sc Heerenveen faalde niet, 0-1.

Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. In de negende minuut trok Heracles Almelo de stand alweer gelijk. Bijker kon Kuwas niet afstoppen en zijn voorzet werd door debutant Niemeijer binnen gelopen, 1-1. Het was vervolgens Armenteros die de thuisclub op voorsprong zette.

De oud-speler van sc Heerenveen werd ten koste van een gele kaart afgestopt door St. Juste en nam zelf plaats achter de bal. Zijn inzet verdween met veel gevoel in de kruising, Mulder had geen enkele kans, 2-1. . Zes minuten later poeierde Kuwas uit een vrije trap de bal opnieuw in de bovenhoek, 3-1.

Daarmee was de ellende nog niet op voor de ploeg van Streppel, want St. Juste pakte na een half uur zijn tweede gele na een overtreding op Gosens. Streppel greep meteen na de rode kaart van zijn centrale verdediger in, haalde Reza naar de kant en posteerde Wout Faes naast Van Aken in het centrum. Het betekende het debuut in de hoofdmacht voor de jonge Belg.

sc Heerenveen leek met een 3-1 achterstand de pauze te halen, maar in de slotminuut van de eerste helft viel ook nog de vierde Almelose treffer. Bij een hoekschop vanaf de rechterkant verloor Bijker het duel van Peterson, zijn kopbal verdween hard tegen de touwen.

Met de 4-1 stand en de numerieke meerderheid van Heracles Almelo was de wedstrijd halverwege gespeeld. Er gebeurde dan ook niet veel in de tweede helft. Streppel haalde al vlot Larsson naar de kant en bracht Zeneli. Larsson, die met het Zweedse team op pad is geweest, kreeg misschien extra rust met het oog op het thuisduel tegen Sparta Rotterdam van komende dinsdag.

De thuisclub kreeg twee kopkansen via Niemeijer, maar beide keren stond Mulder op zijn post. Aan de andere kant bokste doelman Castro een inzet van Zeneli over zijn doel. Het waren de hoogtepuntjes van een weinig boeiende tweede helft. Voor sc Heerenveen betekende het de zesde uitnederlaag op rij.

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20