sc Heerenveen onderuit in Arnhemmer GelreDome: 4-2
Datum: 09-04-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is door Vitesse in Arnhem op een nederlaag getrakteerd. (4-2). De gasten kwamen slecht uit de startblokken en stonden al na 14 minuten met 2-0 achter. Na de aansluitingstreffer van Slagveer knokte sc Heerenveen zich terug in de wedstrijd. Via twee treffers van Van Wolfswinkel nam Vitesse echter definitief afstand. Larsson bepaalde in de slotminuten de eindstand op 4-2.

De eerste kans van de wedstrijd was voor sc Heerenveen, Reza raakte een voorzet van Larsson niet goed, maar de Friezen kwamen niet goed uit de startblokken in Arnhem. Vitesse was in het eerste halve uur de bovenliggende partij. De thuisclub combineerde makkelijker en sc Heerenveen had moeite met de vele positiewisselingen van de ploeg van trainer Henk Fraser.

Het betere spel resulteerde binnen het kwartier in twee treffers. In de vijfde minuut profiteerde Floor van een combinatie door het Friese centrum. Hij schot de bal door de benen van Mulder binnen, 1-0. Negen minuten later kopte Van Wolfswinkel uit een hoekschop de 2-0 binnen. De gasten kwamen even later goed weg toen dezelfde Van Wolfwinkel de bal uit een voorzet van Foor op de lat kopte.

sc Heerenveen had niets in te brengen, maar kwam na een half uur uit het niets terug in de wedstrijd. Kobayashi veroverde de bal op het middenveld en vond Reza. Die zag Slagveer diep gaan en gaf de bal op maat mee. De snelle aanvaller maakte oog in oog met Room geen fout, 2-1. In de slotfase van de eerste helft was er sprake van evenwicht, kansen kregen beide ploegen echter niet meer.

Het begin van de tweede helft was voor sc Heerenveen, bij wie na tien minuten Schaars Thorsby kwam vervangen. De gasten waren dreigend, onder meer via en schot van Larsson dat door Room uit de hoek gebokst werd. Slagveer had de 2-2 op de schoen. Hij verscheen op een dieptepass van Van Amersfoort alleen voor Room, maar schoot op het lichaam van de doelman.

Schaars was direct daarna dichtbij de 4-2 uit een pass van invaller Ødegaard, maar zag Room redden. De tweede treffer kwam er nog wel, want in de 88ste minuut liet Larsson Room kansloos met een knal van afstand. Dat was ook de eindstand in Arnhem.