sc Heerenveen kan Ajax geen pijn doen: 5-1
Datum: 16-04-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden in de Amsterdamse Arena. De Friezen boden in het eerste kwart van de wedstrijd goed weerwerk en kwamen namen zelfs brutaal een voorsprong. Ajax drukte vervolgens het gaspedaal in en stond halverwege met 3-1 voor. Dolberg en Neres bepaalden na rust de eindstand op 5-1.

Halverwege stond er in de Arena een 3-1 tussenstand op het scorebord. Die stand deed vermoeden dat Ajax heer en meester was, maar dat was zeker niet het geval. De Friezen boden in het eerste kwart van de wedstrijd meer dan goed weerwerk en kwamen zelfs op voorsprong. In de achtste minuut bracht Larsson na een fraaie solo uit een Friese counter Reza in stelling. Die schoot beheerst raak.

Ook in het vervolg bracht sc Heerenveen de thuisploeg regelmatig in de problemen. Zo schot Larsson maar net naast en werd een poging van Reza geblokt. Ajax kwam in de 24ste minuut langszij. Sánchez verlengde een hoekschop en die werd door Viergever binnen gelopen, 1-1.

Na de gelijkmaker schroefde Ajax het tempo op en kwamen de Friezen er zelden meer uit. In de 32ste minuut werd het 2-1. De Ligt trok me eten aanval, zocht de combinatie met Dolberg en rondde de voorzet van de Deen die volgde prima af. In de slotminuten van de eerste helft viel ook de Amsterdamse treffer. In een poging de bal weg te werken bood St. Juste per ongeluk Klaassen een niet te missen kans. Die faalde dan ook niet, 3-1.

De tweede helft was minder aantrekkelijk. Ajax, misschien wel met het oog op de naderende topduels tegen Schalke en PSV, ging niet tot het uiterste en sc Heerenveen leek dat wel prima te vinden. De Friezen kwamen amper meer op de Amsterdamse helft. Doelman Onana hoefde geen enkele maal handelend op te treden.

Bij de gasten kwam Thorsby Schaars vervangen en Ødegaard kwam Slagveer aflossen. Ajax bleef de bovenliggende partij en was via Ziyech enkele malen dicht bij de vierde treffer. De middenvelder schoot twee maal net naast en had pech toen een fraaie vrije trap op de paal belandde.

In de 67ste minuut werd het toch 4-1. Thorsby probeerde een solo van Dolberg te stuiten, maar deed dat in de ogen van Makkelie op ongeoorloofde wijze. De arbiter wees naar de stip. Een zware beslissing, maar daar had Dolberg maling aan. Hij schoot de pingel beheerst binnen. In de slotfase was het Neres die na een fraai loopactie de eindstand op 5-1 bepaalde.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20