Treffer Larsson genoeg voor zege op Willem II
Datum: 21-04-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vrijdagavond tegen Willem II een reuzenstap gezet richting de play-offs. Vijf minuten voor rust brak Sam Larsson de ban voor de thuisclub en dat bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de avond. Na een sterke eerste helft en een minder tweede bedrijf konden de Friezen drie punten bijschrijven toen arbiter Bax voor het laatst floot: 1-0.

sc Heerenveen kwam goed uit de startblokken. Via middenvelder Yuki Kobayashi kwam de thuisclub bijna op voorsprong. De Japanner schoot van afstand op het doel van de Tilburgers en dit zorgde voor problemen bij doelman Kostas Lamprou. De goalie van Willem II slaagde er uiteindelijk in om de bal uit zijn doel te houden.

Diezelfde goalie hoefde even later niet in actie te komen bij twee vrije trappen van sc Heerenveen. Tweemaal lag de bal net buiten het strafschopgebied van de bezoekers, maar de pogingen van Stijn Schaars en later Sam Larsson kwamen niet voorbij de muur van Willem II-verdedigers.

Ook een tweede poging van de Zweedse aanvaller van sc Heerenveen miste het doel. Hij kreeg de bal precies op maat van de mee opgekomen verdediger Stefano Marzo, maar Larsson kreeg de bal verkeerd op zijn linkerschoen en de poging ging over. Van Amersfoort nam kort daarna eveneens met zijn linkervoet het doel van Lamprou onder vuur. Het schot miste kracht en werd derhalve een makkelijke vangbal.

Het duurde uiteindelijk tot minuut veertig voordat er een kans in een doelpunt werd omgezet. Sam Larsson onderschepte de bal aan de linkerkant van het speelveld, sprintte vervolgens naar Lamprou en schoof de bal behendig langs de doelman: 1-0. Voor rust nam de Zweed nog tweemaal het doel onder vuur, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Na de pauze was het spel een stuk slordiger en kwamen beide ploegen nog nauwelijks in de buurt van het doel van de tegenstander. Fran Sol was na twintig minuten in de tweede helft de eerste die een kans kreeg. De ingevallen spits ging er met de bal vandoor en schoot de bal uiteindelijk voor het doel van Mulder langs.

sc Heerenveen leek daardoor wakker geschud en kreeg een enorme mogelijkheid toen invaller Arber Zeneli alleen op Lamprou af ging. De Kosovaar schoot de bal tegen de goalie aan en in de rebound ging het schot van Van Amersfoort hoog over. Vervolgens was het weer de beurt aan Oulare. De spits van de Tilburgers kreeg de bal plotseling voor de voeten, maar voor zijn schot hoefde Mulder niet in actie te komen.

Vlak voor tijd namen ook Larsson en Reza het doel van de bezoekers onder vuur, maar beide keren vonden ze Lamprou op hun weg. Ook Willem II probeerde nog een slotoffensiefje op te zetten, maar kansen werden niet meer gecreëerd. Zodoende won Jurgen Streppel van zijn oude ploeg met 1-0 en zet het een grote stap in de richting van de play-offs voor Europees voetbal.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20