Thuisnederlaag tegen NEC op slotdag: 0-2
Datum: 14-05-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag tegen NEC. De thuisclub
speelde matig. De zege van de gasten, die nog nacompetitie moeten spelen om degradatie te ontlopen, niet onterecht. NEC kreeg meer en betere kansen.


De thuisclub begon goed aan het thuisduel tegen NEC, maar de eerste kans was voor de gasten. Mayi dook na een counter alleen op voor Mulder, de doelman kwam als winnaar uit de strijd. De kans leek NEC te sterken, want de Nijmegenaren hielden zich daarna eenvoudig staande.

Bovendien kreeg NEC de betere kansen. Direct na de kans van Mayi dook Grot bij een hoekschop op bij de eerste paal. Zijn inzet werd door Mulder knap gekeerd. De thuisclub creëerde geen kansen. Van de aanvallen gingen wel dreiging uit, maar omdat de eindpass steeds slordig was, kwam NEC niet echt in gevaar.

In de 24ste minuut kwam NEC op voorsprong. Na een dieptepass op Groeneveld won de aanvaller het rechtstreekse duel van Schmidt. Oog in oog met Mulder faalde Groeneveld niet, de 0-1 was op dat moment zeker niet onverdiend. De 0-1 bleef staan tot de rust, omdat de thuisclub niet echt aandrong en NEC het wel prima vond.

sc Heerenveen begon met dezelfde elf spelers aan het tweede bedrijf. De thuisploeg drong in de beginfase wel aan, maar kwam niet tot kansen. Bij de eerste uitval van NEC was het wel meteen dreigend. Invaller Awowiyi schoot keihard in het zijnet.

Direct daarna volgde de eerste kans voor de thuisclub. Larssonkreeg op aangeven van Bijker een goede schietkans, maar maaide over de bal heen. NEC antwoord via invaller Awowiyy die er op links vandoor ging en via de benen van Mulder door naast schoot.

Uit de corner die volgde was het wel raak. Awoyiyi koptelefoon bal binnen. Streppel greep meteen in en haalde Larsson en Schmidt naar de kant en bracht met Veerman en Namli vers bloed. Desondanks waren de eerste kansen voor NEC dat gevaarlijk
counterde. Gelukkig reageerde Mulder alert op een harde inzet van Groeneveld .

Aan de andere kant moest doelman Delle gestrekt naar de hoek op een knap schot van Ødegaard . Ook een schot van Zeneli (over) leverde geen treffer op. De thuisclub zocht een dolepunt. maar moest ook op de hoede zijn voor de uitvallen van NEC die keer op keer gevaarlijk waren.


NEC kwam in de slotfase twee maal goed weg. Eerst bij een kopbal van Veerman die gered werd door Delle en daarna omdat een kopbal van invaller van Amersfoort op de lat kwam. NEC was via Grot daarna minstens zo gevaarlijk, maar gelukkig reageerde Mulder alert. Gescoord werd er niet meer en dus was de zege voor NEC.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20