Steekballen Ødegaard leiden Friese oefenzege in
Datum: 19-07-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanavond in Witmarsum een 3-1 oefenzege geboekt op FC Volendam. Kobayashi, Schaars en Reza namen ieder een treffer voor rekening. Martin Ødegaard kreeg met twee fraaie assists de handen van de 2300 aanwezige toeschouwers op elkaar.

De jonge Noor speelde net als afgelopen zaterdag in Loenen tegen NEC vanaf de rechterkant. Ødegaard als rechtsbuiten is zeker een optie, aldus Streppel. ‘Anders probeerden we dit niet.’ De trainer had genoten van de steekballen van de Noorse technicus. ‘Hij gaf een paar ballen om van te smullen.’

Schaars en Reza profiteerden van passes van Ødegaard, maar volgens Streppel wordt er nog niet goed genoeg geanticipeerd op het werk van de Noor. ‘Als Martin met het gezicht naar de tegenstander staat, hoef je maar te gaan lopen en is het bij wijze van spreken een kans,’ aldus Streppel, die vindt dat Ødegaard ook op tien uit de voeten kan.

‘Wat zijn beste positie is hangt mede af van wat er nog gaat gebeuren, welke spelers krijgen we er nog bij en hoe komt Martin dan het beste tot zijn recht. We proberen het nu een en ander, vandaar dat Yuki vanavond op tien speelde, gewoon om te kijken wat mogelijk is,’ aldus Streppel.

Streppel raakte St. Juste kwijt aan Feyenoord. Een aderlating, maar eentje die er aan zat te komen, aldus de trainer. De spoeling achterin is daardoor dun. Vanavond speelde zelfs Morten Thorsby een tijdje als rechtsachter. Streppel gaf aan dat zowel voor de positie van links als rechtsback versterking wenselijk is: ‘maar we moeten ook kijken wat haalbaar is en past.’

Over Daniel Høegh, de Deen viel na rust uit met een pijnlijke enkel, was Streppel tevreden. ‘Daniel is een ervaren speler die geen domme dingen doet. Hij moet nog een beetje wennen aan onze manier van opbouw, maar beschikt over de capaciteiten om uit te groeien tot een stabiele factor.’

sc Heerenveen kwam in Witmarsum na een dik kwartier op voorsprong. Nadat Veerman uit de draai over had geschoten, knalde Kobayashi bekeken raak, 1-0. FC Volendam kwam in de 35ste minuut op 1-1. Een treffer die tot boze gezichten leidde bij de Friezen omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd voordat Enzo Stroo raak schoot. Scheidsrechter Mulder keurde de treffer echter goed.

De eerste kansen na rust waren voor FC Volendam, maar dankzij goed keeperswerk van Wouter van der Steen bleef het 1-1. Volendam-trainer Misha Salden wisselde na een uur bijna zijn gehele formatie. Dat was kennelijk wennen, want sc Heerenveen sloeg in twee minuten tijd twee maal toe. Eerst profiteerde Schaars en vervolgens Reza van het goede werk van Ødegaard. sc Heerenveen kreeg in de slotfase nog een paar goede counterkansen, maar goals vielen er niet meer in Witmarsum.

Streppel was niet tevreden over de eerste helft. ‘Bij de opbouw zetten we onszelf vast, dat deden we niet goed. Na rust deden we het beter en gingen we makkelijker voetballen. Ik vond wel dat we moeite hadden te herkennen waar de vrije man is en vooral voor rust waren we wat slordig. Misschien speelde de vermoeidheid een rol, we zijn nog in de voorbereiding natuurlijk.’

Opstelling sc Heerenveen: Van der Steen, Schmidt, van Aken (46. Pierie), Høegh (66. Van Amersfoort) Cavlan, Schaars, Thorsby, Kobayashi (77. Vlap), Ødegaard, Veerman (46. Reza), Zeneli (46. Johnsen)
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20