Friese furore voor beloftenteam tegen Cambuur: 4-1
Datum: 25-09-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
Jong sc Heerenveen heeft vanavond in een uitstekende vertoning de Friese derby tegen sc Cambuur met 4-1 gewonnen. Het beloftenteam was op Skoatterwâld snel klaar met de ploeg uit Leeuwarden. Doke Schmidt, Henk Veerman (2x) en een eigen doelpunt van Jordy van Deelen zorgden voor rust al voor een verdiende 4-0 voorsprong.

Wat een eerste helft liet Jong sc Heerenveen zien tegen de rivaal. Een 4-0 voorsprong voor rust, waar niets op af te dingen viel. Trainer Chris de Wagt genoot volop. ,,De eerste helft in 1 woord? Spectaculair. En dan bedoel ik de manier waarop we druk zetten, en vooral ook qua aanvallen die we lieten zien. Zoals die goal van Veerman, die een geweldige dieptepass heerlijk afrondde. Dat was een aanval over vele schijven. Het leek wel een trainingsvorm hoe we dat uitspeelden. Dat zei veel over ons overwicht dit duel. We hebben Cambuur niet aan voetballen toe laten komen."

Doke Schmidt opende al na twaalf minuten de score. Jong sc Heerenveen heerste en liep na een half uur uit naar een ruime 4-0 voorsprong. De ploeg van De Wagt had slechts vijf minuten nodig om de drie goals te maken. In de 34e, 36e en 39e minuut was het raak via Veerman (2x) en een eigen doelpunt van Van Deelen.

De show was precies datgene waar De Wagt vooraf op gehoopt had. ,,Vooraf benadrukten we het belang van deze wedstrijd. Tegen Cambuur. Een heerlijk affiche. Vergis je niet in wat dat teweeg brengt bij de spelers en betrokkenen. Het is daarom extra belangrijk dat je de tegenstander echt vanaf minuut 1 laat voelen dat er niks te halen valt. Dat hebben we goed gedaan."

In de tweede helft liet de thuisploeg het na om Cambuur met een nog grotere nederlaag naar huis te sturen. ,,Het werd van onze kant inderdaad wat minder na rust", gaf De Wagt toe. ,,In onze vorige wedstrijd tegen ADO was dat hetzelfde. De spelers hebben aangegeven dat ze niet weer zo'n zelfde scenario als tegen ADO wilden meemaken. Toen zakten we qua niveau ver terug. Ditkeer wilden we de vorm vasthouden en nog meer scoren."

Het lukte niet. Cambuur maakte in de 58e minuut zelfs 4-1 via Ricardo Kip. ,,Misschien waren we wel iets te geforceerd op zoek naar goals", blikt De Wagt terug. ,,Onze organisatie werd minder, en Cambuur had mede daardoor zelfs nog wel twee keer kunnen scoren in plaats van één keer." Die ene tegentreffer kon het humeur van de trainer echter niet verpesten. ,,Dit was echt een goede wedstrijd. Absoluut een verdiende overwinning."

Op dinsdagmiddag 3 oktober komt Jong sc Heerenveen weer in actie. De ploeg speelt dan in het bekertoernooi tegen Jong RKC Waalwijk. Het duel begint om 14.00 uur op Skoatterwâld.

Jong sc Heerenveen - Jong sc Cambuur 4-1
12. Schmidt 1-0
34. Veerman 2-0
36. Veerman 3-0
39. Van Deelen 4-0 (e.d.)