Woudenberg en Rojas: “FC Utrecht heeft een goede ploeg”
Datum: 13-10-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen gaat zaterdag op bezoek bij FC Utrecht, de huidige nummer tien van de Eredivisie. Verdediger Lucas Woudenberg kijkt uit naar de ontmoeting: “FC Utrecht heeft een goede ploeg. Zeker thuis zijn ze sterk. Ik denk dat beide teams gelijkwaardig zijn, dus het kan nog wel eens een leuke wedstrijd worden.”

Revancheren

De Friezen willen zich revancheren voor de nederlaag tegen Ajax (0-4). “We hebben de beelden teruggekeken en besproken. We moeten leren van de fouten die we toen gemaakt hebben en nu volledig de focus op de wedstrijd tegen FC Utrecht leggen”, aldus Woudenberg. “We zijn fris en willen de vorm die we voor de wedstrijd tegen Ajax hadden weer oppakken. Utrecht beheerst meerdere systemen, maar wij moeten van eigen kracht uitgaan.”

Bijzonder ontmoeting

Ook Marco Rojas kijkt uit naar de hervatting van de competitie. De Nieuw-Zeelander kwam afgelopen weekend nog met zijn land uit in een oefeninterland tegen Japan. Daar kwam hij ook Yuki Kobayashi tegen. Nieuw-Zeeland verloor het duel met 2-1, maar Rojas gaf wel zijn visitekaartje af met een assist op Chris Wood. “Het was een mooie wedstrijd en ook bijzonder om Yuki daar als tegenstander tegen te komen. We hebben ongeveer tien minuten tegelijk op het veld gestaan en na afloop shirtjes met elkaar geruild. Gelukkig spelen we zaterdag weer samen.”

Keihard werken

Door de blessure van Arber Zeneli is er een kans dat Rojas zaterdag wederom in de basis mag beginnen. “Ik moet mezelf bewijzen dat ik goed genoeg ben om op die positie te spelen. Ik moet deze week keihard werken en het op training laten zien. Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken, dus het zou mooi zijn om weer in de basis te mogen starten. Ik verwacht een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander. Wij willen de lijn van voor de wedstrijd tegen Ajax weer voortzetten.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep
KNVB stelt Jeroen Manschot aan als scheidsrechter bij SC Heerenveen - FC Utrecht

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20