Effectief FC Utrecht wint van sc Heerenveen: 3-1
Datum: 15-10-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft haar eerste uitnederlaag van het seizoen geleden. In de Galgenwaard was FC Utrecht met 3-1 te sterk. Jean-Christophe Bahebeck was met twee doelpunten de grote man, Yassin Ayoub en Stijn Schaars (vrije trap) complementeerden de score.

Voorsprong van korte duur
FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd, maar het was sc Heerenveen dat op voorsprong kwam. Na kansen voor Dessers (meter naast) en een knal van afstand van Yuki Kobayashi (meter over) kwamen de Friezen na iets meer dan 20 minuten via een vrije trap op voorsprong. Waar eerst het doelpunt van Lucas Woudenberg werd afgekeurd wegens het te snel nemen van de vrije trap, was het in de herkansing alsnog raak. De inzet van Stijn Schaars werd van richting veranderd, waarop goalie David Jensen kansloos was: 0-1.

Snelle uitbraak FC Utrecht
Slechts twee minuten later kwam FC Utrecht alweer langszij. Aan de andere kant kregen de Domstedelingen een vrijwel identieke vrije trap, welke Yassin Ayoub in de rechterhoek krulde: 1-1. Meteen na de goal had sc Heerenveen het meeste balbezit en kreeg het team van Jurgen Streppel kansen op de voorsprong, maar was het FC Utrecht dat met een snelle uitbraak op 2-1 kwam. Yassin Ayoub stuurde de vrijlopende Jean-Christophe Bahebeck met een fraaie pass weg. De snelle Fransman was Daniel Høegh te slim af en speelde Martin Hansen door de benen: 2-1.

Fel FC Utrecht breidt score uit
FC Utrecht begon fel aan de tweede helft, maar sc Heerenveen nam na vijf minuten spelen het initiatief. Grote kansen bleven echter uit. FC Utrecht loerde op een foutje van de Friezen en probeerde met hoge druk er snel uit te komen. Counters van de thuisploeg liepen dit keer op niets uit, maar vanuit een ingooi kopte Jean-Christophe Bahebeck in de verre hoek, op aangeven van Robin van der Meer, knap raak. Martin Hansen stond aan de grond genageld: 3-1.

Aansluitingstreffer blijft uit
sc Heerenveen probeerde na de nieuwe domper nog wat te forceren en kreeg na 70 minuten voetbal ook een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Reza Ghoochannejhad gaf een goede voorzet op de ingevallen Michel Vlap, die de bal van dichtbij naast kopte. Tien minuten voor tijd kreeg ook Henk Veerman een goede kans op een treffer, maar de Volendammer schoot hoog over. FC Utrecht kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit via onder meer een kopbal van Van de Streek, maar de 3-1 score betekende tevens de einduitslag.

Volgende week zondag wacht een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd begint om 16.45 uur in het Abe Lenstra stadion.

Opstelling sc Heerenveen
Martin Hansen, Lucas Woudenberg, Kik Pierie, Daniel Høegh, Denzel Dumfries, Yuki Kobayashi, Stijn Schaars (86. Nemanja Mihajlovic), Morten Thorsby (77. Henk Veerman), Marco Rojas (61. Michel Vlap), Reza Ghoochannejhad, Martin Ødegaard

Opstelling FC Utrecht
David Jensen, Robin van der Meer, Willem Janssen, Dario Dumić, Sean Klaiber, Urby Emanuelson, Yassin Ayoub, Rico Strieder (77. Matty Willock), Zakaria Labyad (71. Sander van de Streek), Cyriel Dessers (45. Lukas Görtler), Jean-Christophe Baheback

Scoreverloop
23. 0-1 Stijn Schaars
25. 1-1 Yassin Ayoub
42. 2-1 Jean-Christophe Bahebeck
64. 3-1 Jean-Christophe Bahebeck
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20