Flink verlies in eigen huis tegen Vitesse: 0-4
Datum: 22-10-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is vanmiddag tegen een flinke zeperd aangelopen. De ploeg was in eigen huis totaal niet opgewassen tegen een sterk Vitesse: 0-4. Voor rust keken de Friezen al tegen een 0-2 achterstand aan en ze waren niet meer bij machte om dat te repareren. Sterker nog, Vitesse bleef domineren en kon uitlopen naar een ruime zege.

sc Heerenveen had het lastig in dit duel. Bij winst konden de Friezen zich in de topplekken van de Eredivisie vestigen, maar dat zat er geen moment in. De thuisploeg kwam niet in hun spel. Wel zorgde sc Heerenveen na 2 minuten voor het eerste gevaar. Een verkeerde uittrap van Pasveer kwam uiteindelijk terecht bij Dumfries, die de bal net over het doel krulde.

Verder had Vitesse een overwicht. Na zestien minuten kwamen de gasten op voorsprong in het Abe Lenstra stadion. Navarone Foor zette sterk door aan de linkerkant, en legde de bal breed. Lucas Woudenberg kon de bal bij de tweede paal net niet wegwerken, waardoor Rashica profiteerde. De aanvaller schoot de bal binnen.

sc Heerenveen probeerde het voor rust nog wel met een paar schoten van afstand van Marco Rojas, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. De spelers vonden elkaar moeizaam, waardoor sc Heerenveen nauwelijks tot kansen kwam. Het werd voor rust ook nog 0-2. Dabo stoomde op naar voren, en gaf een voorzet richting de tweede paal. De defensie van de Friezen kreeg de bal niet weg. Linssen kwam bij de tweede paal inlopen en mikte raak.

Na rust kreeg sc Heerenveen al snel een nieuwe domper te verwerken. Het werd ook 0-3. Rashica gaf een mooie pass op Linssen, die de bal vervolgens slim opzij legde. Daar stond Foor vrij om de 0-3 te maken.

Heerenveen kwam er niet meer aan te pas. De ploeg had nog pech dat een kopbal van Reza van de lijn werd gehaald, maar verder bepaalde Vitesse de wedstrijd. Zelfs een eretreffer zat er niet meer in voor sc Heerenveen. Sterker nog, Matavz maakte er met een knappe goal ook nog 0-4 van.