sc Heerenveen en Sparta Rotterdam komen niet tot scoren: 0-0
Datum: 04-11-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
In een matig duel heeft sc Heerenveen een punt overgehouden aan het treffen met Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel eindigde het duel in 0-0.

Kansen niet verzilverd
In een weinig verheffende eerste helft had het geplaagde sc Heerenveen het meeste initiatief en balbezit, maar was de ploeg van Jurgen Streppel ongelukkig in de eindfase. De eerste kans voor sc Heerenveen kwam op naam van Mihajlovic (lob over het doel) en even later was het Sparta die in de 24e minuut aan de andere kant dichtbij de openingstreffer was, zij het met hulp van Nicolai Naess. De Noor wilde een voorzet van de thuisploeg wegwerken, maar via het been van de verdediger was doelman Warner Hahn, die van een blessure terugkeerde, bijna gezien. Vijf minuten later was Daniel Høegh aan de andere kant dichtbij een treffer. De verdediger kwam goed voor zijn man en kopte de bal bij de tweede paal hard op doel, maar doelman Kortsmit kon de bal net op tijd van richting veranderen. Het meeste gevaar kwam van de Friezen, maar gescoord werd er niet. Het publiek veerde vlak voor rust nog wel even op voor een prachtige actie van Martin Ødegaard, die bij de cornervlag met een hakje twee man wist te passeren.

Zwakke tweede helft
sc Heerenveen startte in de tweede helft met Henk Veerman in de punt van de aanval. Voor veel extra gevaar zorgde de wissel niet, want sc Heerenveen werd amper nog gevaarlijk. Het spel golfde op en neer, maar grote kansen bleven zogezegd uit. Mühren (schot van afstand) en Ache (kopbal op doel, weggehaald door Naess) noteerden de grootste wapenfeiten. Sparta drong in de slotfase van de wedstrijd nog aan, maar gevaarlijk werd het niet meer. De wedstrijd eindigde zodoende in de brilstand: 0-0.