sc Heerenveen doet zichzelf tekort tegen PEC: 1-2
Datum: 26-11-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de winst van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. De Friezen verloren in het Abe Lenstra stadion met 1-2 van stuntploeg PEC Zwolle. Een zuur verlies, omdat de thuisploeg zich niet genoeg beloonde voor een prima eerste helft. Alleen Michel Vlap wist voor rust te scoren namens sc Heerenveen (1-0), dat veel kansen kreeg. Die goal bleek te weinig, want door treffers van Freire en Saymak verloor sc Heerenveen het vierde thuisduel op rij.

sc Heerenveen deed zichzelf vooral tekort in de eerste helft. De Friezen kregen daarin duidelijk de beste kansen. Zo had Reza de thuisploeg al na zes minuten op een 1-0 voorsprong kunnen zetten, na een goede voorzet van Stijn Schaars. De spits kwam vrij voor het doel, maar kreeg de bal niet goed onder controle. Tot een schot op doel leidde het daardoor niet.

Zes minuten later had Schaars alsnog zijn assist te pakken. Met een heerlijke dieptepass vond hij Vlap, die geen twijfel kende. Hij nam de bal in één keer op de schoen: 1-0. Het was al weer de derde goal voor het Friese talent, in vier duels.

Vlak voor tijd had Vlap daar ook zijn vierde doelpunt aan toe moeten voegen. Hij werd bereikt door een heerlijke pass van Martin Odegaard. Vlap nam de bal prima mee en kwam alleen voor Diederik Boer te staan. De Zwolse goalie keerde de inzet van Vlap. sc Heerenveen, dat prima speelde en kansen kreeg via Odegaard en Schaars, leek daardoor met ‘slechts’ een 1-0 voorsprong de rust in de gaan.

Dat liep toch even anders. PEC Zwolle, tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, kwam in de 42e minuut zowaar naast Heerenveen te staan. Uit een vrije trap van Younes Mokhtar kopte verdediger Freire de bal achter Warner Hahn: 1-1.

Heerenveen leek die klap niet goed te verwerken, want direct na rust was het weer raak voor Zwolle. Na een mooie combinatie kreeg Ehizibue de bal, en haalde uit. Hahn bokste de bal weg, maar deed dat precies in de richting waar Saymak stond. De Zwollenaar was attent en schoot de bal in de rebound alsnog binnen: 1-2.

sc Heerenveen probeerde de rug te rechtten, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk. Trainer Jurgen Streppel stuurde met Thorsby (voor Reza), Veerman (voor Van Amersfoort) en Mihajlovic (voor Vlap) drie nieuwe krachten in het veld om de wedstrijd om te draaien. De ingreep had bijna succes, want via een mooie combinatie tussen Veerman en Thorsby, was Veerman dicht bij de 2-2.

Op een inzet van Veerman en Hoegh na, kwam sc Heerenveen vervolgens niet meer in de buurt van de gelijkmaker. PEC Zwolle raakte nog de lat via een schot van Saymak. Een zuur verlies voor sc Heerenveen, dat nog altijd wacht op de eerste thuiszege sinds 10 september (2-0 winst tegen PSV).