‘De bal wilde er gewoon niet in vandaag’
Datum: 26-11-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen vergat tegen PEC Zwolle om de trekker over te halen. Dat gevoel overheerste bij sc Heerenveen na het zure 1-2 verlies tegen de Zwollenaren. De thuisploeg liet het vooral liggen in de eerste helft.

,,We hadden deze wedstrijd moeten winnen”, baalt Michel Vlap. ,,100%”. ,,Ik vond dat we goed voetbalden. Maar ja, dan moet je wel scoren. Wij hadden zoveel kansen, terwijl PEC Zwolle er volgens mij maar twee gehad heeft. Toch scoren wij er maar één, en zij twee.” Trainer Jurgen Streppel is het eens met het talent. ,,Ik heb wel wat kansen gezien ja. Maar in plaats dat je met 3-0 de rust in gaat, is het 1-1. Erg vervelend. We speelden goed en hebben achterin nauwelijks iets weggegeven. Ik was dus zeker tevreden over wat we hebben laten zien vandaag. Behalve dat we te weinig scoorden.”

Vlap kijkt bij de matige doelpuntenproductie ook naar zichzelf. ,,Ik had er twee moeten maken”, beseft hij. Vlap eindigde op één goal, in de 12e minuut. Met een heerlijke dieptepass van Schaars werd hij bereikt. Vlap twijfelde niet, en nam de bal in één keer op de schoen: 1-0. ,,Een perfecte bal van Stijn. Beter kan niet. Ik raak die bal goed, maar daar komt ook een beetje geluk bij kijken.”

Het was al weer de derde goal voor het Friese talent, in vier duels. Vlak voor rust had Vlap daar ook zijn vierde goal aan toe moeten voegen. ,,Die was makkelijker, die moest er in”, blikt Vlap terug. Hij kreeg de bal via een knappe pass van Odegaard. Vlap nam de bal prima mee en kwam alleen voor Diederik Boer te staan. De Zwolse goalie keerde de inzet van Vlap. ,,Die bal moest hoog”, zegt Vlap. ,,Daar baalde ik in de rust aardig van.”

Zeker omdat het toen 1-1 stond. PEC Zwolle, tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, kwam in de 42e minuut zowaar naast Heerenveen te staan. Uit een vrije trap van Younes Mokhtar kopte verdediger Freire de bal achter Warner Hahn: 1-1.

,,Dat was een domper”, weet Stijn Schaars. ,,Na rust kwamen we niet goed uit de kleedkamer.” Direct na rust was het weer raak voor Zwolle. Na een mooie combinatie kreeg Ehizibue de bal, en haalde uit. Hahn bokste de bal weg, maar deed dat precies in de richting waar Saymak stond. De Zwollenaar was attent en schoot de bal in de rebound alsnog binnen: 1-2. Streppel: ,,We liepen daarbij niet met onze man mee.”

sc Heerenveen maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker, zag Schaars. ,,We kregen steeds meer druk op PEC en we gingen opportunistischer spelen. We moesten iets meer geluk hebben om die 2-2 te maken. Dat zat er niet in.” Streppel: ,,We namen steeds meer het heft in handen en kregen ook een paar kansen om alsnog te scoren. De bal wilde er gewoon niet in vandaag.”

Een zuur verlies voor sc Heerenveen, dat nog altijd wacht op de eerste thuiszege sinds 10 september (2-0 winst tegen PSV). ,,We hebben echt geen thuiscomplex hoor”, weerlegt Schaars. ,,Je ziet vandaag dat we prima spelen tegen een goede ploeg. En dat we veel kansen creëren. We hebben het gewoon voor rust laten liggen.” De aanvoerder concludeert: ,,Een positieve wedstrijd, met een negatieve uitslag.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20