sc Heerenveen in slotfase onderuit in Kerkrade
Datum: 03-12-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
Door een late tegentreffer is sc Heerenveen vanmiddag zonder punten vertrokken uit Kerkrade. De Friezen verloren met 2-1 van Roda JC en daarmee kregen de gasten te weinig. In de tweede helft zette Veerman sc Heerenveen nog wel op voorsprong. Niet als invaller dit keer, maar als basisspeler. Er leek niets aan de hand voor de Friezen, maar uit het niets viel de 1-1, waarna Roda JC vijf minuten voor tijd ook nog toesloeg na matig uitverdedigen aan Friese zijde.

Trainer Jurgen Streppel voerde voor dit duel twee wijzigingen door in zijn basisploeg. Spits Henk Veerman kreeg de voorkeur boven Reza. Het was de eerste basisplek voor Veerman, sinds februari 2016. Verder kon Streppel geen beroep doen op de geblesseerde Martin Odegaard. Zijn plek werd overgenomen door Nemanja Mihajlovic.

Voor rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Wel zorgde sc Heerenveen voor de meeste dreiging. Zo moest doelman Hidde Jurjus na een kwartier aan de bak op een hard schot van Pelle van Amersfoort, nadat Veerman de bal mooi klaarlegde. Een paar minuten later waren de Friezen opnieuw dicht bij een voorsprong in Limburg. Yuki Kobayashi vond met een heerlijke pass Michel Vlap, die de bal mooi uit de lucht plukte. Het talent, trefzeker in de laatste duels, schoof de bal vervolgens net naast het doel.

Roda JC antwoordde snel, in de 19e minuut. Simon Gustafson speelde de bal naar de vrijstaande Dani Schahin, die de verre hoek zocht. Zijn krullend schot verdween net voorbij de paal. Het bleek het enige wapenfeit van Roda JC te zijn, want verder kreeg Hahn weinig te doen in de eerste helft.

Vlak voor rust leek er dan toch nog een treffer te vallen voor sc Heerenveen. Mihaljovic zette sterk door vanaf de linkerkant, en schoot op doel. Jurjus kon die inzet nog keren, maar zag vervolgens wel Veerman klaar staan voor de rebound. Adil Auassar kon echter nog net optijd ingrijpen voordat Veerman kon toeslaan.

Na een kwartier in de tweede helft kwam sc Heerenveen alsnog terecht op voorsprong. Kik Pierie passte de bal in op Veerman, die de combinatie aanging met Vlap. Toen Veerman de bal terug ontving, plaatste hij de bal van afstand fraai in de hoek langs Jurjus: 0-1.

Vrijwel uit het niets kwam Roda in de 70e minuut op 1-1. Uit een vrije trap van Auassar kopte Schahin de bal knap in de bovenhoek. Amper een minuut later ontsnapte sc Heerenveen zelfs aan een achterstand, toen Engels vrij voor doelman Hahn werd gezet. De speler poeierde de bal over het doel.

Streppel probeerde zijn ploeg op het goede spoor te zetten door Reza (voor Mihaljovic) en Thorsby (voor Van Amersfoort) in het veld te brengen. Het gaf geen resultaat. Sterker nog, vijf minuten voor tijd ging het mis. sc Heerenveen kreeg de bal achterin niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Milts belandde. De invaller haalde uit en zag zijn schot (mogelijk van richting veranderd) binnenvliegen. Een onnodige nederlaag voor sc Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20