Registreer nu!
Wachtwoord vergeten?
SC Heerenveen SW
Home
Bezoekers
SC Heerenveen Headlines
Ledenlijst
Informatie
Maak startpagina
RSS
SC Heerenveen
Programma
Uitslagen
Standen
Spelers
Scheidsrechters
Stadion
Merchandise
Interactief
Bekijk foto's

Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

'We zijn teveel in het spel van Roda JC meegegaan'
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 03-12-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanmiddag een onnodige nederlaag geleden tegen Roda JC: 2-1. sc Heerenveen kwam verdiend op voorsprong, maar na de 0-1 ging het mis. De Friezen gingen teveel mee in het spel van Roda JC, en kregen twee makkelijke tegengoals. Een frustrerende middag, vond Stijn Schaars.

,,We hadden de wedstrijd onder controle,” sprak de aanvoerder. ,,We speelden goed. We creëerden veel kansen en maakten een goede goal.” sc Heerenveen had inderdaad de meeste dreiging in dit duel, maar wist Hidde Jurjus lange tijd niet te passeren. Pas na een kwartier in de tweede helft kwamen de Friezen alsnog terecht op voorsprong. Kik Pierie passte de bal in op Veerman, die de combinatie aanging met Vlap. Toen Veerman de bal terug ontving, plaatste hij de bal van afstand fraai in de hoek langs Jurjus: 0-1.

Veerman was blij met zijn goal, maar had natuurlijk liever gewonnen. ,,Persoonlijk is die goal voor mij erg mooi. Maar je koopt er niet veel voor. Hoe het kan dat we niet gewonnen hebben? Dat is nu wel de vraag die overheerst bij ons.”

Er leek namelijk niks aan de hand voor sc Heerenveen. ,,We hebben tot aan de 1-1 niets te duchten gehad van Roda JC”, vond trainer Streppel. ,,Wij hadden voor rust al afstand moeten nemen en dan was er niks aan de hand geweest. Daar hebben we genoeg kansen voor gehad.” Veerman: ,,Dat je de wedstrijd op deze manier nog verliest is wel heel zuur.” Streppel voegt toe: ,,We zijn wel erg barmhartig voor Roda JC geweest”.

Makkelijke tegengoals


De spelers en trainer doelen op de tegentreffers, die makkelijk weggegeven werden door sc Heerenveen. Streppel: ,,We verliezen het alsnog door een standaardsituatie en een persoonlijke fout. Beide erg vervelende goals.” Schaars: ,,De 1-1 uit de vrije trap hebben we niet goed verdedigd. Schahin stond helemaal vrij.”

Na de 1-1 had sc Heerenveen het moeilijker. Schaars: ,,Roda JC ging opportunistischer spelen. Dan moeten we extra strijd in de wedstrijd gooien, want er gaan dan gaten vallen bij de tegenstander. Je moet je daar onderuit voetballen. Maar als je elke bal gelijk naar voren peert, krijg je het spelletje waar Roda juist van houdt. En wij niet. Je moet juist wachten en de bal in de ploeg houden. Hebben we niet gedaan.”

,,Er ontstond paniek in de tent bij ons”, gaf Veerman aan. Streppel is het met de spits eens. ,,We hadden rustiger aan de bal moeten blijven. Geen lange ballen naar voren spelen, maar de bal rond laten gaan. Dat kunnen we goed. We zijn na de 1-1 meegegaan in het spel van Roda JC, en dat is de grootste frustratie van vandaag.”

Vijf minuten voor tijd kreeg sc Heerenveen de fatale tegentreffer om de oren. De Friezen kregen de bal achterin niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Milts belandde. De invaller haalde uit en zag zijn schot (mogelijk van richting veranderd) binnenvliegen. Een onnodige nederlaag voor sc Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Reinold Wiedemeijer scheidsrechter bij thuisduel tegen Excelsior
Reinold Wiedemeijer scheidsrechter bij thuisduel tegen Excelsior
Stijn Schaars langer bij sc Heerenveen
sc Heerenveen vecht zich tegen tienkoppig PSV naar punt: 2-2
Woudenberg kijkt uit naar clash met PSV

Advertentie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  S.B.V. Excelsior
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
PSV Eindhoven
24  
62
2.  
Ajax
24  
57
3.  
AZ Alkmaar
24  
50
4.  
Feyenoord
24  
42
5.  
FC Utrecht
24  
41
6.  
PEC Zwolle
24  
39
7.  
Vitesse
24  
37
8.  
ADO Den Haag
24  
35
9.  
SC Heerenveen
24  
32
10.  
VVV-Venlo
24  
31
11.  
Excelsior
24  
29
12.  
Heracles
24  
27
13.  
FC Groningen
24  
24
14.  
Willem II
24  
20
15.  
NAC Breda
24  
20
16.  
FC Twente
24  
17
17.  
Roda JC Kerkrade
24  
17
18.  
Sparta Rotterdam
24  
15