Registreer nu!
Wachtwoord vergeten?
SC Heerenveen SW
Home
Bezoekers
SC Heerenveen Headlines
Ledenlijst
Informatie
Maak startpagina
RSS
SC Heerenveen
Programma
Uitslagen
Standen
Spelers
Scheidsrechters
Stadion
Merchandise
Interactief
Bekijk foto's

Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

'We zijn teveel in het spel van Roda JC meegegaan'
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 03-12-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanmiddag een onnodige nederlaag geleden tegen Roda JC: 2-1. sc Heerenveen kwam verdiend op voorsprong, maar na de 0-1 ging het mis. De Friezen gingen teveel mee in het spel van Roda JC, en kregen twee makkelijke tegengoals. Een frustrerende middag, vond Stijn Schaars.

,,We hadden de wedstrijd onder controle,” sprak de aanvoerder. ,,We speelden goed. We creëerden veel kansen en maakten een goede goal.” sc Heerenveen had inderdaad de meeste dreiging in dit duel, maar wist Hidde Jurjus lange tijd niet te passeren. Pas na een kwartier in de tweede helft kwamen de Friezen alsnog terecht op voorsprong. Kik Pierie passte de bal in op Veerman, die de combinatie aanging met Vlap. Toen Veerman de bal terug ontving, plaatste hij de bal van afstand fraai in de hoek langs Jurjus: 0-1.

Veerman was blij met zijn goal, maar had natuurlijk liever gewonnen. ,,Persoonlijk is die goal voor mij erg mooi. Maar je koopt er niet veel voor. Hoe het kan dat we niet gewonnen hebben? Dat is nu wel de vraag die overheerst bij ons.”

Er leek namelijk niks aan de hand voor sc Heerenveen. ,,We hebben tot aan de 1-1 niets te duchten gehad van Roda JC”, vond trainer Streppel. ,,Wij hadden voor rust al afstand moeten nemen en dan was er niks aan de hand geweest. Daar hebben we genoeg kansen voor gehad.” Veerman: ,,Dat je de wedstrijd op deze manier nog verliest is wel heel zuur.” Streppel voegt toe: ,,We zijn wel erg barmhartig voor Roda JC geweest”.

Makkelijke tegengoals


De spelers en trainer doelen op de tegentreffers, die makkelijk weggegeven werden door sc Heerenveen. Streppel: ,,We verliezen het alsnog door een standaardsituatie en een persoonlijke fout. Beide erg vervelende goals.” Schaars: ,,De 1-1 uit de vrije trap hebben we niet goed verdedigd. Schahin stond helemaal vrij.”

Na de 1-1 had sc Heerenveen het moeilijker. Schaars: ,,Roda JC ging opportunistischer spelen. Dan moeten we extra strijd in de wedstrijd gooien, want er gaan dan gaten vallen bij de tegenstander. Je moet je daar onderuit voetballen. Maar als je elke bal gelijk naar voren peert, krijg je het spelletje waar Roda juist van houdt. En wij niet. Je moet juist wachten en de bal in de ploeg houden. Hebben we niet gedaan.”

,,Er ontstond paniek in de tent bij ons”, gaf Veerman aan. Streppel is het met de spits eens. ,,We hadden rustiger aan de bal moeten blijven. Geen lange ballen naar voren spelen, maar de bal rond laten gaan. Dat kunnen we goed. We zijn na de 1-1 meegegaan in het spel van Roda JC, en dat is de grootste frustratie van vandaag.”

Vijf minuten voor tijd kreeg sc Heerenveen de fatale tegentreffer om de oren. De Friezen kregen de bal achterin niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Milts belandde. De invaller haalde uit en zag zijn schot (mogelijk van richting veranderd) binnenvliegen. Een onnodige nederlaag voor sc Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
sc Heerenveen vecht zich naar punt in Rotterdamse Kuip: 1-1
sc Heerenveen door late tegentreffer niet langs VVV-Venlo: 2-2
Michel Vlap verlengt contract tot 2022
Rob Dieperink scheidsrechter bij thuisduel VVV-Venlo
sc Heerenveen in slotfase onderuit in Kerkrade

Advertentie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  NAC Breda
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
PSV Eindhoven
16  
40
2.  
AZ Alkmaar
16  
35
3.  
Ajax
15  
32
4.  
PEC Zwolle
16  
30
5.  
FC Utrecht
15  
27
6.  
Feyenoord
15  
26
7.  
Vitesse
15  
23
8.  
ADO Den Haag
16  
23
9.  
SC Heerenveen
16  
20
10.  
Heracles
15  
18
11.  
Excelsior
15  
17
12.  
FC Groningen
16  
17
13.  
VVV-Venlo
16  
16
14.  
Willem II
16  
16
15.  
FC Twente
16  
13
16.  
NAC Breda
16  
13
17.  
Sparta Rotterdam
14  
11
18.  
Roda JC Kerkrade
16  
11