sc Heerenveen door late tegentreffer niet langs VVV-Venlo: 2-2
Datum: 10-12-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. In het Abe Lenstra stadion speelden de Friezen met 2-2 gelijk tegen VVV-Venlo. Invaller Ralf Seuntjens tikte namens de gasten vlak voor tijd de gelijkmaker binnen.

​Stroeve start

In de eerste helft werd meteen duidelijk dat VVV-Venlo niet naar Friesland kwam om te verdedigen. De geel-zwarten zochten veelvuldig de aanval en dat betaalde zich al snel uit. In de 10e minuut zette Lennart Thy een aanval aan de linkerkant op. De Duitser kon de uitglijdende Kik Pierie simpel omspelen en vervolgens vrij uithalen. Daniel Hoegh probeerde de bal nog te keren, maar hij veranderde de bal van richting waardoor Hahn was gezien: 0-1. sc Heerenveen was het eerste kwartier niet bij de les, maar beet daarna van zich af. Na 18 minuten voetbal kreeg de pompeblêdenformatie een vrije trap vanaf een meter of 25. Stijn Schaars joeg de bal het strafschopgebied in en bij de tweede paal kopte de hoog springende Dumfries de bal achter doelman Unnerstall in het doel: 1-1. Heerenveen kreeg kansen op meer, maar het bleef in de eerste helft bij 1-1.

Snelle goal

In de tweede helft schoot sc Heerenveen uit de startblokken. De ploeg van Jugen Streppel kwam binnen vijf minuten op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Henk Veerman. Het publiek riep eerst nog om een vrije trap nadat Kobayashi was gevloerd en ook Thorsby op de grond lag. Het spel ging echter door via Vlap, die met een mooie steekpass Veerman wegstuurde. De spits aarzelde niet en schoot knap in de verre hoek binnen. Na een kwartier spelen ging de Friese storm weer enigszins liggen en kwam VVV weer vaker op de helft van de Friezen.

Late domper

VVV moest komen en wisselde een kwartier voor tijd aanvallend: Seuntjens kwam voor Promes. De Venlonaren loerden op een snelle counter en de gasten werden steeds dreigender. Heerenveen wist nog maar weinig te creëren en nadat Hahn zijn ploeg in de 84e minuut katachtig had behoed voor de gelijkmaker (een hard schot van Hunte werd gekeerd, net als de rebound van dichtbij), was het een minuut later alsnog raak. Invaller Ralf Seuntjens werkte een van richting veranderd schot van Van Crooij het doel binnen: 2-2.