sc Heerenveen vecht zich naar punt in Rotterdamse Kuip: 1-1
Datum: 13-12-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft een punt overgehouden aan het treffen met Feyenoord. In De Kuip in Rotterdam werd het 1-1 door doelpunten van Steven Berghuis en Henk Veerman.

​Kansen over en weer

In de openingsfase van de wedstrijd nam Feyenoord het initiatief, dat meteen resulteerde in een grote kans voor de thuisploeg. Op aangeven van St. Juste schoot Vilhena tegen het been van doelman Hahn aan. De eerste kans van sc Heerenveen kwam na 13 minuten voetbal op naam van Henk Veerman. Uit een voorzet van Dumfries zag de Volendammer, na een prima loopactie, zijn inzet in het zijnet belanden. sc Heerenveen kreeg wat meer grip op Feyenoord, dat in een niet al te hoog tempo speelde, en via een vrije trap van Kobayashi was Van Amersfoort middels een kopbal dichtbij een treffer.

Afgekeurde treffer Veerman

Na ruim 20 minuten ging Tapia in de fout en snelde Veerman op doelman Jones af. In duel met de Feyenoorder rondde de spits met een lob fraai af, maar werd de treffer afgekeurd wegens een gemaakte overtreding op Tapia, tot ongenoegen van coach Jurgen Streppel.

Achterstand van korte duur

sc Heerenveen kreeg genoeg kansen op de openingstreffer, maar wist deze niet te verzilveren. Feyenoord deed dat in de 41e minuut wel. Een voorzet van Ambrabat werd weggekopt door Thorsby, maar belandde recht voor de voeten van Berghuis. De aanvaller had veel ruimte om uit te halen en knalde hard binnen, 1-0. Nog geen twee minuten later trok sc Heerenveen de stand alweer gelijk. Høegh schoot tegen het been van Larsson aan, waarop de bal van richting veranderde en prompt voor de voeten van Veerman belandde. De spits schoot van dichtbij stijlvol raak: 1-1.

Druk Feyenoord

Na rust ging het speltempo omhoog en kreeg Feyenoord de eerste grote kans van de tweede helft. Larsson stuurde Berghuis weg, die voorgaf op El Ahmadi. De middenvelder haalde hard uit, maar het antwoord van Hahn mocht er zijn. De thuisploeg had het meeste balbezit en zette hoog druk; Heerenveen was met name in de counter dreigend. Grote kansen waren spaarzaam voor de Friezen, al profiteerde invaller Ghoochannejhad bijna van een riskante terugspeelbal van St. Juste.

Spaarzame kansen

Diezelfde St. Juste schoot vlak voor tijd bijna de 2-1 tegen de touwen, nadat de bal van richting was veranderd. Hahn, een van de uitblinkers van de avond, moest zich maximaal strekken om een nieuwe tegentreffer te voorkomen. Een minuut later waren Ghoochannejhad (kopkans) namens sc Heerenveen en Toornstra (schietkans) namens Feyenoord nog dichtbij het winnende doelpunt, maar het bleef bij 1-1.