sc Heerenveen speelt gelijk tegen RSC Anderlecht in La Manga
Datum: 11-01-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft in La Manga gelijk gespeeld tegen RSC Anderlecht. Beide ploegen stapten na 90 minuten met een 0-0 eindstand van het veld. Dave Bulthuis maakte zijn officieuze debuut voor de Friezen, terwijl ook Arber Zeneli weer speeltijd kreeg na lang blessureleed.

sc Heerenveen had het lastig in de eerste 20 minuten van het duel. Anderlecht was de bovenliggende partij, daarbij speelde de wind echter ook een belangrijke rol. De eerste kans van de wedstrijd ontstond in de 16e minuut toen Anderlecht er doorheen was. De goal die volgde werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De Friezen schakelende razendsnel om en waren via Michel Vlap dicht bij de openingstreffer. De aanvallende middenvelder zag zijn schot geblokt worden door de Belgische verdedigers.

In de 22e minuut kon sc Heerenveen opnieuw gevaarlijk worden na een knappe aanval over de linkerkant. Bulthuis gaf de bal aan Henk Veerman, die de bal op zijn beurt bezorgde bij Vlap. Laatsgenoemde kopte hard in, maar de keeper kon een doelpunt voorkomen. Daarna volgde een lange fase waarin het spel op een neer golfde, maar waarin niet of nauwelijk kansen gecreëerd werden.

In de 38e minuut was Veerman er bijna doorheen na een goede individuele actie. De spits werd net van een schot afgehouden door de verdediger. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft wisselden beide ploegen veelvuldig. Bij de Friezen kwamen Bruijn, Schmidt, Thorsby, Van der Heide en Frederiksen binnen de lijnen. Ook toen bleken Anderlecht en sc Heerenveen aan ekaar gewaagd en speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zich op het middenveld af, waardoor er nog maar weinig kansen gecreëerd werden. De Belgische topploeg was rond de 70e minuut nog wel dichtbij de openingstreffer na een missertje van Schaars. Niet veel later werd de doorgebroken Ghoochannejhad neergelegd rond het zestienmetergebied, maar de daaropvolgende vrije trap eindigde in de muur.

Later vandaag meer nieuws vanuit La Manga, onder andere met de reacties van Jurgen Streppel en Stijn Schaars na afloop van deze wedstrijd.