Høegh kopt sc Heerenveen voorbij FC Twente: 1-0
Datum: 04-02-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de goede start na de winteronderbreking een passend vervolg gegeven. De ploeg versloeg zaterdagavond FC Twente met 1-0. Daniel Høegh zorgde twintig minuten voor tijd met een kopbal voor de enige treffer van de wedstrijd.

sc Heerenveen pakte in de openingsfase van het duel meteen het initiatief. Reza Ghoochannejhad en Yuki Kobayashi kregen een paar kleine kansen, maar ook Tom Boere was namens de bezoekers met een kopbal gevaarlijk. De thuisclub had moeite om door de muur van FC Twente te komen. De ploeg uit Enschede zakte ver terug op de eigen helft en loerde op een counter. “Zij speelden met vijf verdedigers op een lijn, dan moet je soms opportunistisch zijn”, vertelde aanvoerder Stijn Schaars.

De eerste grote kans voor sc Heerenveen was er na ruim twintig minuten, toen diezelfde Schaars mocht aanleggen voor een vrije trap. De poging van de middenvelder ging net over het doel van FC Twente. Tien minuten later was het de beurt aan Arber Zeneli. De Kosovaarse aanvaller stond na een fraaie combinatie ineens oog in oog met Drommel, maar het schot van Zeneli werd gekeerd door de doelman van de bezoekers.

Ook in het restant van de eerste helft bleef sc Heerenveen de aanval zoeken en wederom was het Zeneli die gevaarlijk kon worden. Een voorzet van Kobayashi kwam op de borst van de aanvaller, waarna hij de bal met zijn linkervoet hard naar het doel schoot. Drommel wist met een stijlvolle redding de eerste Friese treffer te voorkomen.

Na de pauze was er wederom hetzelfde spelbeeld. sc Heerenveen had de bal en FC Twente loerde op een foutje. “Je moet veel geduld hebben en op het juiste moment toeslaan”, zei Schaars. Dat toeslaan deed de thuisploeg twintig minuten na rust. Ghoochannejhad werd net buiten het strafschopgebied neergelegd en arbiter Jeroen Manschot gaf een vrije trap. Zeneli legde de bal op het hoofd van Høegh en de centrale verdediger kopte de bal achter Drommel tegen het net: 1-0.

Die voorsprong zorgde ervoor dat FC Twente wat meer naar voren ging voetballen en dus kwam er meer ruimte voor sc Heerenveen. Zeneli profiteerde daar bijna van, maar zijn poging in de verre hoek werd naast getikt door Drommel. Ook de bezoekers waren nog een aantal keren dreigend, maar de Friese defensie hield uiteindelijk vrij gemakkelijk stand.

Een goede wedstrijd, noemde Schaars de overwinning op FC Twente. “We hebben zeer dominant gespeeld en veel kansen afgedwongen. We waren echt de betere ploeg en hadden meer goals kunnen maken.” Door deze overwinning pakte sc Heerenveen zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. “En dat is lekker. Dit is goed voor het vertrouwen.”

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20