sc Heerenveen vecht zich tegen tienkoppig PSV naar punt: 2-2
Datum: 17-02-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het treffen met koploper PSV. De Friezen repareerden tegen tien PSV’ers een 2-0 achterstand. Stijn Schaars en Reza Ghoochannejhad zorgden ervoor dat er een punt meeging naar Friesland: 2-2.

Het duel kende een slaapverwekkende start. PSV liet in het eigen stadion sc Heerenveen aan de bal en zakte zelf ver terug op eigen helft. Tot minuut 33 gebeurde er helemaal niets in Eindhoven, maar daarna gebeurde er plotseling van alles.

Tegentreffers
De eerste kans van de wedstrijd werd door de thuisclub meteen tot doelpunt gepromoveerd. Hirving Lozano mocht een corner nemen en vond het hoofd van Santiago Arias. De rechtsback was ontsnapt aan de Friese bewaking en knikte de bal tegen het net: 1-0. Ruim vijf minuten later was ook de tweede tegentreffer een feit.

sc Heerenveen probeerde achterin op te bouwen, maar kwam in de problemen. Doelman Martin Hansen speelde bal naar Kik Pierie, die de bal te ver van zijn voet zag springen. De 17-jarige Pierie probeerde het nog te herstellen, maar Luuk de Jong profiteerde en zette PSV op een 2-0 voorsprong.

Daarmee was het in de eerste helft nog niet gedaan. Lucas Woudenberg kreeg de hand van Lozano in zijn gezicht en arbiter Dennis Higler bestrafte het voorval met een rode kaart. De rode prent voor de Mexicaanse sterspeler zorgde voor grote woede bij iedereen van de thuisclub.

Tweede helft
In de tweede helft probeerde sc Heerenveen met een extra aanvaller iets te doen aan de achterstand. Met spits Henk Veerman voor verdediger Pierie gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer. En dat doelpunt viel al snel.

Een corner van Arber Zeneli kwam voor de rechter van Stijn Schaars. De aanvoerder van sc Heerenveen twijfelde niet en schoot de bal met zijn chocoladebeen bekeken in de verre hoek. De poging van de oud-speler van PSV kon niet worden gekeerd door doelman Jeroen Zoet: 2-1.

Na dat doelpunt gingen de Friezen op jacht naar de gelijkmaker. Na een overtreding op Ghoochannejhad in het strafschopgebied wees arbiter Higler naar de strafschopstip. Enkele seconden later trok hij deze beslissing weer in, omdat zijn assistent vlagde voor buitenspel. Onterecht, zo bleek later.

Toen ook twee pogingen van Veerman geen doel troffen, besloot Streppel nog een keer aanvallend te wisselen. Hij haalde linksback Woudenberg naar de kant en bracht aanvaller Marco Rojas binnen de lijnen. Dat had resultaat. Ghoochannejhad tikte de bal na een scrimmage van dichtbij over de lijn en zette de bordjes weer in evenwicht.

In het restant van het duel kregen beide ploegen nog enkele kansen op de overwinning, maar meer doelpunten vielen er niet in Eindhoven. En dus hield sc Heerenveen knap een punt over aan de wedstrijd tegen de koploper.