Frustrerende avond voor sc Heerenveen tegen Excelsior: 0-1
Datum: 25-02-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Negentig minuten lang was sc Heerenveen in het duel met Excelsior de betere ploeg. De ploeg kreeg kans na kans, maar gescoord werd er zaterdagavond alleen door Excelsior. Mike van Duinen zorgde tien minuten voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Het was direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Wiedemeijer eenrichtingsverkeer in het Abe Lenstra stadion. sc Heerenveen mocht de bal hebben van Excelsior, dat zich terugtrok op de eigen helft. Al snel kreeg de thuisclub een grote kans op de openingstreffer, maar het schot van aanvaller Reza Ghoochannejhad raakte de paal.
Aanvallen

Ook na die kans van Ghoochannejhad bleven de Friezen de aanval zoeken. Vooral Zeneli probeerde meerdere keren doelman Zwarthoed te verschalken. De pogingen van de Kosovaarse aanvaller leverden echter geen treffer op. Aan de andere kant loerden de Rotterdammers op de counter, maar uitgespeelde kansen kreeg Excelsior niet.

Na een klein halfuur spelen raakte sc Heerenveen wederom het houtwerk. Middenvelder Michel Vlap haalde vanaf een meter of twintig uit, maar zijn schot stuiterde via de hand van doelman Zwarthoed en de paal terug in het veld. Tien minuten voor het einde van de eerste helft was het dan toch raak.

Tegendoelpunt

Niet de thuisclub, maar de bezoekers kwamen op voorsprong. sc Heerenveen probeerde de bal van achteruit op te bouwen, maar Lucas Woudenberg kon een pass van Martin Hansen niet goed controleren en Excelsior profiteerde. De bal kwam voor de voeten van aanvaller Mike van Duinen en hij schoot via de onderkant van de lat raak: 0-1.

Ook in de tweede helft ging de aanvalsdrift van sc Heerenveen door. Al na twee minuten kreeg Kik Pierie een enorme kans op de gelijkmaker. De 17-jarige centrale verdediger kreeg de bal op het hoofd uit een hoekschop, maar zijn poging ging via doelman Zwarthoed over het doel.

Trainer Jurgen Streppel bracht vervolgens met Henk Veerman een extra aanvaller in de ploeg. sc Heerenveen nam nog meer risico en kreeg via Daniel Høegh een goede kans op een doelpunt. Uit een corner kopte de Deense verdediger op de bovenkant van de lat.

Alles of niets

Met het inbrengen van Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic bracht Streppel nog meer aanvallend ingestelde spelers in de ploeg, maar wat de thuisclub ook probeerde: het lukte maar niet om de Rotterdamse muur te breken. De grootste kans tijdens het slotoffensief was voor Ødegaard. Hij slalomde in het strafschopgebied voorbij twee Excelsior-verdedigers, maar zag goalie Zwarthoed zijn inzet keren.

Nadat pogingen van Schaars (schot naast) en Høegh (kopbal naast) ook niets opleverden, floot arbiter Wiedemeijer voor het laatst. Een frustrerende avond voor sc Heerenveen, dat drie punten te weinig overhield aan het treffen met Excelsior.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20