sc Heerenveen simpel voorbij Willem II: 2-0
Datum: 03-03-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen kwam zaterdagavond tegen Willem II geen moment in de problemen. Door doelpunten van Lucas Woudenberg en Reza Ghoochannejhad won de ploeg van Jurgen Streppel met 2-0.

Afgezien van een mislukt schot van Arber Zeneli, gebeurde er in de eerste tien minuten van het duel weinig in het Abe Lenstra stadion. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en dat resulteerde in een openingsfase zonder kansen.

Maar waar sc Heerenveen een week eerder tegen Excelsior er niet in slaagde een kans tot doelpunt te promoveren, daar lukte het tegen Willem II al bij de tweede poging. Na een lange aanval van de thuisclub kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Woudenberg. De verdediger van sc Heerenveen schoot de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal tegen het net: 1-0. Zijn eerste doelpunt voor de Friezen en zijn tweede treffer in de Eredivisie.

Halverwege de eerste helft was er een tegenvaller voor de thuisclub, toen Zeneli geblesseerd naar de kant moest. De Kosovaarse aanvaller werd vervangen door Marco Rojas. Maar ook zonder Zeneli bleef sc Heerenveen de aanval zoeken. Reza Ghoochannejhad en Martin Ødegaard namen het doel van Willem II-goalie Mattijs Branderhorst onder vuur. Hun pogingen leverden echter geen gevaar op voor de Tilburgers.

Gevaar was er wel meteen na rust, want sc Heerenveen begon fantastisch aan de tweede helft. Na een minuut en zestien seconden werd de voorsprong verdubbeld. Het snelste doelpunt voor de Friezen sinds 16 januari 2016, toen Mitchell te Vrede in het duel met PEC Zwolle al na 42 seconden doel trof.

Doelpuntenmaker was Ghoochannejhad. Hij scoorde zijn 25e treffer namens sc Heerenveen en deed dit uit een voorzet van Denzel Dumfries. De rechtsback is daardoor al bij tien doelpunten betrokken dit seizoen. Hij evenaart het record van voormalig Feyenoord-speler Rick Karsdorp uit het seizoen 2014/2015, die ook als verdediger in de Eredivisie bij tien doelpunten een aandeel had.

De bezoekers probeerden vervolgens wel iets aan die achterstand te doen, maar sc Heerenveen bleef simpel overeind. Sterker nog: de thuisclub ging op jacht naar een derde treffer. Ghoochannejhad was na een fraaie actie van Ødegaard dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij zag Branderhorst zijn inzet keren. De rebound van Rojas ging voorlangs.

In het restant van de wedstrijd kreeg de thuisclub via Ghoochannejhad (schot geblokt) en Rojas (over) nog mogelijkheden op een derde treffer, terwijl Willem II via Lieftink nog een schot produceerde. Meer doelpunten vielen er echter niet in het Abe Lenstra stadion, waar sc Heerenveen dus een mooie 2-0-overwinning boekte en drie punten mocht bijschrijven.

Ook trainer Jurgen Streppel toonde zich na afloop tevreden met de overwinning op zijn oude club. "In de tweede helft hebben we nog een aantal kansen gehad om meer doelpunten te maken, maar ik denk dat we het deze wedstrijd goed hebben gedaan. Onze keeper Martin Hansen heeft nul ballen in zijn handschoenen gehad. We hebben goed verdedigd, dat is een groot compliment waard. Dit zijn drie kostbare punten om aansluiting te houden. Ik ben hier zeer blij mee."