sc Heerenveen laat FC Utrecht in slotfase ontsnappen: 2-2
Datum: 18-03-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft nummer vier FC Utrecht zaterdagavond laten ontsnappen. De Friezen hadden de bezoekers in de tweede helft bij de strot, maar een late treffer van Cyriel Dessers zorgde toch voor een puntendeling.

sc Heerenveen kreeg in de beginfase te maken met een fel FC Utrecht. De bezoekers kozen vanaf het eerste fluitsignaal de aanval en kregen via Sander van de Streek twee kansen om de score te openen. Ook verdediger Dario Dumic was uit een corner dicht bij de openingstreffer.

Dat gevaar uit een hoekschap had een waarschuwing moeten zijn voor sc Heerenveen, want na 18 minuten spelen werd FC Utrecht wederom gevaarlijk uit een hoekschop. En ditmaal was het wel raak. Mark van der Maarel kreeg de bal voor de voeten en scoorde al vallend de 0-1.

Gelijkmaker
sc Heerenveen kroop na dat doelpunt wat meer uit de schulp en nam via Morten Thorsby en Yûki Kobayashi het doel van de tegenstander onder vuur. FC Utrecht-doelman David Jensen keerde zonder veel moeite beide pogingen. Vijf minuten voor de pauze moest de goalie dan toch de bal uit het net halen.

Een aanval van de thuisclub kwam aan de rechterkant terecht bij Denzel Dumfries. De rechtsback kwam met een voorzet die werd verlengd door Reza Ghoochannejhad en bij de tweede paal voor de voeten van Thorsby terechtkwam. De Noor gleed de bal over de lijn en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Het was het vijfde doelpunt van het seizoen voor de middenvelder.

Na de pauze ontstond er een waar voetbalgevecht in het koude Abe Lenstra stadion, waar de thuisclub het aanwezige publiek bij vlagen verwarmde met fraai voetbal. Zonder dat de thuisclub grote kansen kreeg, bleef sc Heerenveen stormen richting het doel van FC Utrecht.

Het wachten duurde lang, maar een kwartier voor tijd was daar dan toch de verdiende voorsprong voor de ploeg van Jurgen Streppel. Reza Ghoochannejhad controleerde een verre inworp van Lucas Woudenberg uitstekend, waarna de Iraanse spits zich vrijdraaide en de bal met zijn linkerbeen via de hand van FC Utrecht-goalie Jensen in de verre hoek schoot: 2-1.

sc Heerenveen was na die voorsprong ontketend en kreeg direct een grote kans om de marge te verdubbelen. De opgekomen Dumfries produceerde een vlammend schot richting het doel van FC Utrecht, maar sluitpost Jensen kon zijn inzet ternauwernood stoppen. Ook een rush van invaller Pelle van Amersfoort resulteerde niet in een treffer.

Het einde van de wedstrijd naderde en sc Heerenveen leek de zege binnen te hebben. Toch ging het twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd nog mis. Een schot van invaller Cyriel Dessers werd door Woudenberg dusdanig van richting veranderd dat ook doelman Martin Hansen er geen antwoord meer op had: 2-2.

In de resterende minuten hoopten beide ploegen dat de bal nog een keer goed zou vallen, maar dat gebeurde niet. Ondanks een sterke tweede helft, slaagde sc Heerenveen er tegen FC Utrecht dus niet in om de volle buit te pakken; beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20