sc Heerenveen velt VVV-Venlo na rust: 0-2
Datum: 14-04-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanavond in De Koel gewonnen van VVV Venlo. De Friezen overleefden voor rust een strafschop (Hansen keerde de inzet van Leemans), en sloegen in de tweede helft zelf toe: 0-2. Reza (69e minuut) en tien minuten later Nemanja Mihajlovic waren trefzeker. Met nog drie duels te gaan bezet sc Heerenveen de achtste plaats.

Dave Bulthuis begon dit duel in de basis bij sc Heerenveen. Dat was voor het eerst sinds zijn blessure die de verdediger op 10 februari opliep. Ook Pelle van Amersfoort stond aan de aftrap. Hij verving de geschorste Morten Thorsby.
Het duel in Venlo kwam niet echt los. Beide teams gaven elkaar in de eerste helft weinig ruimte om te voetballen. sc Heerenveen zocht iets meer de aanval en kreeg via Arber Zeneli, Marco Rojas en Denzel Dumfries een paar schietkansen. Ook VVV Venlo kwam er af en toe gevaarlijk uit.

De grootste kans op de openingstreffer was voor VVV Venlo, in de 27e minuut. Van Amersfoort probeerde Thy de bal te ontfutselen in het strafschopgebied, maar raakte de spits van VVV daarbij te veel. Thy ging neer, waardoor VVV een strafschop kreeg. sc Heerenveen-doelman Martin Hansen keerde echter de strafschop van Clint Leemans.

Na rust werd VVV langzaam maar zeker dreigender. De thuisploeg zocht meer en meer het doel van sc Heerenveen op, maar kwam niet tot echt grote kansen. Sterker nog, het was juist sc Heerenveen dat op voorsprong kwam.

Dat gebeurde twintig minuten voor tijd. Jordy Bruijn bracht de bal met een voorzet in het strafschopgebied, waarna de bal uiteindelijk voor Reza werd getikt. De spits dook goed op voor zijn tegenstander en verraste doelman Lars Unnerstall met een kopbal: 0-1.

sc Heerenveen werd vervolgens beter en kwam tien minuten later via Mihajlovic op 0-2. De Serviër stond toen net tien minuten in het veld . Hij omspeelde vanaf de linkerkant fraai zijn tegenstander en schoot vervolgens hard in de korte hoek raak. Daarmee was het verzet van VVV gebroken.

Even later had Mihajlovic ook nog bijna een assist achter zijn naam. De Serviër gaf een heerlijke voorzet vanaf de linkerkant op Reza. De spits stond vrij voor het doel, maar kopte de bal jammerlijk over. Geen 0-3 dus voor sc Heerenveen, dat door de winst de achtste plaats in de Eredivisie bezet.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20