Van Amersfoort: “Ik verwacht een wedstrijd die op en neer gaat”
Datum: 27-04-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Zondagmiddag staat voor Pelle van Amersfoort en zijn ploeggenoten van sc Heerenveen het duel met NAC Breda op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want de Friezen kunnen zich verzekeren van de play-offs voor Europees voetbal. “Zij zullen vanaf het begin volle bak gaan, maar wij willen ook naar voren spelen”, vertelt de aanvallende middenvelder.

Na een week zonder speelronde in de Eredivisie vanwege de bekerfinale, hervat sc Heerenveen zondagmiddag tegen NAC Breda de competitie. De ploeg van Jurgen Streppel won voor de onderbreking de laatste twee duels van respectievelijk VVV-Venlo en ADO Den Haag. Bij beide wedstrijden gaf Van Amersfoort een assist en maakte hij de negentig minuten vol.

En dus had het weekje rust voor de 22-jarige middenvelder niet gehoeven. “Een paar dagen vrij om met je familie door te brengen is ook goed, maar het liefst had ik doorgespeeld”, vertelt Van Amersfoort. “We zitten door de overwinningen in een flow en daar wil je in blijven.”

Hoewel hij in het begin van de competitie niet altijd kon rekenen op een basisplaats, staat Van Amersfoort de laatste weken steeds aan de aftrap. “Ik voel me nuttig. Ik loop veel meters voor de ploeg en kan daarnaast ook irritant zijn. Als ik voor aanvang van de wedstrijd, of in de beginfase van het duel mezelf boos kan maken, kom ik beter in mijn spel.”

Van Amersfoort is in de eerste seizoenshelft niet bij de pakken neer gaan zitten. “Natuurlijk had ik voor de winterstop op meer speelminuten gehoopt, maar ik ben keihard voor mezelf gaan trainen. Naast het reguliere trainingsprogramma heb ik extra uren gemaakt. Ik heb veel krachttraining gedaan en dat merk ik nu; ik verlies veel minder persoonlijke duels.”

In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda stond Van Amersfoort wel binnen de lijnen. Na een uur spelen scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd. “Dat was een lastige wedstrijd en we pakten toen zeer belangrijke punten.” Ook zondag in het uitduel met NAC Breda zijn de punten weer belangrijk, maar ook de Brabanders kunnen de punten goed gebruiken. “Zij hebben een andere soort druk dan wij. Wij willen dolgraag die play-offs halen en zij spelen tegen degradatie.”

En dus denkt de speler van Jong Oranje dat het een open wedstrijd wordt. “Ik verwacht een wedstrijd die op en neer gaat, met twee ploegen die willen aanvallen. Zij zullen vanaf het begin volle bak gaan, maar wij willen ook naar voren spelen. We moeten oppassen dat we achterin dan niet teveel weggeven. Ik verwacht in ieder geval geen 0-0.”

De belangen zijn inmiddels bij iedereen bekend. “Of dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is weet ik niet, maar het is wel een belangrijke. De wedstrijd tegen ADO Den Haag was natuurlijk ook heel belangrijk en als we goed presteren komen er ook nog vier belangrijke play-offwedstrijden. We kunnen de competitie mooi afsluiten.”

Een overwinning in het Rat Verlegh stadion kan daarbij een eerste stap zijn. sc Heerenveen kan zondag rekenen op de steun van meer dan 350 Friezen. “Een vol uitvak doet veel met onze ploeg; het is echt onze twaalfde man. Als we druk zetten op de tegenstander horen we het uitvak tekeer gaan en dat zorgt ervoor dat we nog een stapje harder zetten. Mochten we de play-offs halen, hopen we ook op veel support in de uitwedstrijden. Dat geeft ons extra kracht.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20