Jan Olde Riekerink wil chemie creëren tussen elftal en publiek
Datum: 17-05-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen presenteerde donderdagmiddag Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer. De 55-jarige oefenmeester is content met zijn nieuwe club. "Ik ben ongelooflijk blij."

Hoewel Olde Riekerink in binnen- en buitenland zeer veel ervaring heeft, is sc Heerenveen zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau van Nederland. "Het is altijd mijn wens geweest om in de Eredivisie als trainer aan de slag te gaan. Ik vind het ontzettend mooi dat ik nu deze kans krijg bij sc Heerenveen."

De trainer noemt sc Heerenveen een heel aansprekende club. "Het is een club met tradities, dat vind ik belangrijk. Daarmee zit er een body in de club. Er zijn een aantal clubs waarmee je qua gevoel wat meer hebt en ik denk dat men sowieso wel een goed gevoel heeft bij sc Heerenveen."

Jeugd
Bij Ajax, Galatasaray en de nationale bond van China werkte hij jarenlang intensief met jeugdspelers. Deze ervaring neemt Olde Riekerink mee naar sc Heerenveen. "Als er jongens bij het eerste doorstromen maken ze fouten, maar dan gaat het erom dat je gerichte plannen met ze maakt om ze beter te maken, zowel op voetbalgebied als daarbuiten. Individuele aandacht vind ik daarbij belangrijk."

In zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen hoopt Olde Riekerink de sportieve doelstellingen te behalen. "Maar ik hoop hier nog meer teweeg te brengen. Ik wil dat er chemie ontstaat tussen het elftal en het publiek. Dat gaan we doen door met alle mensen binnen de club keihard te werken aan het ontwikkelen van de spelers en het duidelijk formuleren van onze doelstellingen."

Start
De 55-jarige oefenmeester gaat meteen aan de slag. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ga niet meer op vakantie, want het voetbalseizoen begint al eerder dan bij de eerste training. De komende periode is de samenwerking met het scoutingapparaat bijvoorbeeld heel belangrijk."

Olde Riekerink gaat op zoek naar een huis in Heerenveen. "Ik heb vanmiddag al een bezichtiging. Ik vind het belangrijk om hier te wonen. Ten eerste voor de binding met de club en de mensen en ten tweede omdat ik verwacht dat we dag en nacht bezig zijn. Het is natuurlijk niet alleen het eerste elftal, maar er zijn ook beloften en jeugdteams. Ik wil het maximale eruit halen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20