Registreer nu!
Wachtwoord vergeten?
SC Heerenveen SW
Home
Bezoekers
SC Heerenveen Headlines
Ledenlijst
Informatie
Maak startpagina
RSS
SC Heerenveen
Programma
Uitslagen
Standen
Spelers
Scheidsrechters
Stadion
Merchandise
Interactief
Bekijk foto's

Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Jan Olde Riekerink wil chemie creŽren tussen elftal en publiek
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 17-05-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen presenteerde donderdagmiddag Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer. De 55-jarige oefenmeester is content met zijn nieuwe club. "Ik ben ongelooflijk blij."

Hoewel Olde Riekerink in binnen- en buitenland zeer veel ervaring heeft, is sc Heerenveen zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau van Nederland. "Het is altijd mijn wens geweest om in de Eredivisie als trainer aan de slag te gaan. Ik vind het ontzettend mooi dat ik nu deze kans krijg bij sc Heerenveen."

De trainer noemt sc Heerenveen een heel aansprekende club. "Het is een club met tradities, dat vind ik belangrijk. Daarmee zit er een body in de club. Er zijn een aantal clubs waarmee je qua gevoel wat meer hebt en ik denk dat men sowieso wel een goed gevoel heeft bij sc Heerenveen."

Jeugd
Bij Ajax, Galatasaray en de nationale bond van China werkte hij jarenlang intensief met jeugdspelers. Deze ervaring neemt Olde Riekerink mee naar sc Heerenveen. "Als er jongens bij het eerste doorstromen maken ze fouten, maar dan gaat het erom dat je gerichte plannen met ze maakt om ze beter te maken, zowel op voetbalgebied als daarbuiten. Individuele aandacht vind ik daarbij belangrijk."

In zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen hoopt Olde Riekerink de sportieve doelstellingen te behalen. "Maar ik hoop hier nog meer teweeg te brengen. Ik wil dat er chemie ontstaat tussen het elftal en het publiek. Dat gaan we doen door met alle mensen binnen de club keihard te werken aan het ontwikkelen van de spelers en het duidelijk formuleren van onze doelstellingen."

Start
De 55-jarige oefenmeester gaat meteen aan de slag. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ga niet meer op vakantie, want het voetbalseizoen begint al eerder dan bij de eerste training. De komende periode is de samenwerking met het scoutingapparaat bijvoorbeeld heel belangrijk."

Olde Riekerink gaat op zoek naar een huis in Heerenveen. "Ik heb vanmiddag al een bezichtiging. Ik vind het belangrijk om hier te wonen. Ten eerste voor de binding met de club en de mensen en ten tweede omdat ik verwacht dat we dag en nacht bezig zijn. Het is natuurlijk niet alleen het eerste elftal, maar er zijn ook beloften en jeugdteams. Ik wil het maximale eruit halen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
sc Heerenveen walst na rust over tiental Willem II heen
Foppe de Haan benoemd tot bondsridder
Siemen Mulder fluit zaterdag uitduel tegen Willem II
sc Heerenveen zet Fortuna Sittard opzij en boekt eerste thuiszege
Kooij fluit Heerenveen - Fortuna Sittard

Advertentie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  FC Utrecht
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
PSV Eindhoven
15  
42
2.  
Ajax
15  
40
3.  
Feyenoord
14  
32
4.  
Heracles
14  
23
5.  
FC Utrecht
14  
22
6.  
Vitesse
14  
22
7.  
AZ Alkmaar
15  
22
8.  
SC Heerenveen
15  
20
9.  
VVV-Venlo
14  
19
10.  
Fortuna Sittard
15  
16
11.  
Willem II
15  
16
12.  
ADO Den Haag
15  
16
13.  
Excelsior
15  
16
14.  
FC Emmen
14  
14
15.  
PEC Zwolle
15  
14
16.  
FC Groningen
14  
13
17.  
De Graafschap
15  
11
18.  
NAC Breda
14  
8