Sam Lammers: Het gevoel bij sc Heerenveen was meteen goed
Datum: 18-06-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Sam Lammers is maandagmiddag gepresenteerd als nieuwe speler van sc Heerenveen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van PSV en kan niet wachten om te beginnen.

Een paar minuten na zijn presentatie aan de pers wandelt Lammers door de catacomben van het stadion. Op de muur ziet hij een foto van oud-speler Danijel Pranjic hangen. "Dat was echt een prachtige speler", zegt Lammers, waarna hij naar een foto van Georgios Samaras wijst. "Ook een fantastische voetballer. Echt een heel goede spits. Toen ik klein was, keek ik veel naar hem."

Er was behoorlijk wat interesse in Sam Lammers. Clubs uit binnen- en buitenland informeerden naar de diensten van de talentvolle aanvaller, die uiteindelijk voor sc Heerenveen koos. "Kijk alleen al naar de foto's van de fantastische spitsen die hier aan de muur hangen. Het gevoel bij deze club was meteen goed."

Bij sc Heerenveen komt Lammers onder andere Michel Vlap, Denzel Dumfries en Pelle van Amersfoort tegen. Dat drietal kent hij van Jong Oranje. "Ik kwam Vlap tegen op vakantie in Curacao. We hebben wat potjes voetvolley gespeeld", vertelt Lammers. Daarna met een knipoog: "En gewonnen."

Lammers omschrijft zichzelf als een voetballende spits. "Ik ben rond de zestien gevaarlijk, ben technisch sterk en tweebenig. Bovendien kan ik het elftal als aanspeelpunt beter laten voetballen. Ik wil me dit seizoen goed ontwikkelen en ik hoop dat we komend seizoen Europees voetbal kunnen halen."

Naast de sportieve stap, betekent de overgang naar sc Heerenveen ook op persoonlijk vlak een grote verandering. "Ik heb altijd thuis gewoond in Goirle, dus ik ga nu voor het eerst op mezelf. Dat is misschien ook wel goed. Of ik kan koken? Ik kan wel een paar gerechten maken, dus dat komt vast wel goed."

Tot de eerste training gaat Lammers zijn nieuwe omgeving verkennen. "Ik heb voor de medische keuring al een beetje rond gereden hier, maar ik dacht dat het dorp Heerenveen veel groter was. Het is hier rustig, maar dat vind ik niet per se een nadeel."

Zaterdag werkt Lammers in Langezwaag zijn eerste training voor sc Heerenveen af. De jonge spits kan niet wachten om te beginnen. "Het publiek kan van mij veel doelpunten verwachten, zodat ik het team en de club verder helpen. Ik kijk er ontzettend naar uit."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20