Lammers en Veerman bekronen geslaagde FeanDei: 2-1 zege op Kayserispor
Datum: 21-07-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen gaf de zonovergoten en geslaagde FeanDei zaterdagmiddag een passende bekroning. Door doelpunten van Sam Lammers en Henk Veerman wonnen de Friezen met 2-1 van Kayserispor.

Spits Sam Lammers zette sc Heerenveen na ruim een half uur op voorsprong tegen de nummer negen van de Turkse competitie. Hij schoot raak na een mooie combinatie over de linkerkant tussen Arber Zeneli en de opgekomen back Kik Pierie: 1-0. Het betekende de eerste goal van de beoogde nieuwe aanvalsleider in het Abe Lenstra Stadion.

De voorsprong van Heerenveen was verdiend, want ook via de rechterkant waren de Friezen al een aantal keer goed doorgekomen. Zo werd Zeneli twee keer gevaarlijk na voorzetten van Sherel Floranus en Marco Rojas. Daarnaast waren er kansen voor Morten Thorsby uit een vrije trap van Yuki Kobayashi (kopbal voorlangs) en Lammers uit een hoekschop (redding doelman Silviu Lung).

Verheugend was ook de terugkeer van Warner Hahn in het eigen stadion. De doelman, op de weg terug na een zware schouderblessure, redde in de eerste helft bekwaam op inzetten van oud-Heerenveenspeler Bilal Basacikoglu en Deniz Turuc. Hahn was op slag van rust echter kansloos toen een schot van Turuc via de binnenkant van de paal binnen rolde: 1-1.

In de tweede helft viel er aanmerkelijk minder te genieten. Een harde inzet van Turuc (redding Hahn) en het debuut van kersverse aanwinst Rodney Kongolo vormden lange tijd de enige opwindende momenten. Kongolo maakte zijn eerste minuten in het shirt van sc Heerenveen, nadat hij de overstap maakte van Manchester City naar Friesland.

Tien minuten voor tijd bracht trainer Jan Olde Riekerink Henk Veerman in de ploeg. De spits, die doelpuntenmaker Lammers verving, liet meteen zien waarom hij in het veld werd gebracht.

Knap drie minuten na zijn invalbeurt kapte de Volendammer zich sterk langs een Turkse verdediger om vervolgens hard raak te schieten: 2-1. Het vormde de feestelijke opmaat voor de handtekeningsessie met alle selectiespelers, waar vooral de talrijk aanwezige jonge Feanfans reikhalzend naar hadden uitgekeken.

Door de 2-1 overwinning blijft sc Heerenveen ongeslagen in de voorbereiding. Volgende week wacht in het Duitse Bruchsal het duel met Hoffenheim. Een week later komt Levante op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Op vrijdag 10 augustus begint de Eredivisie voor sc Heerenveen met een bezoek aan PEC Zwolle.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20