sc Heerenveen hard onderuit tegen Hoffenheim
Datum: 28-07-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vandaag de oefenwedstrijd in Duitsland met ruime cijfers verloren. In Bruchsal was TSG 1899 Hoffenheim met maar liefst 8-2 te sterk voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink. De Duitse topclub kwam in de eerste helft al op een 5-0 voorsprong.

Hoffenheim, dat vorig jaar als derde eindigde in de Bundesliga, speelde een ontzettend sterke eerste helft. sc Heerenveen werd op alle fronten overklast en kwam al vroeg op achterstand uit een vrije trap. Yuki Kobayashi maakte een overtreding op zo’n 20 meter van het doel, waarna Demirbay de Duitsers op 1-0 zette. Zes minuten later schoot Apolinaro de Lita Hoffenheim naar 2-0, na een razendsnelle omschakeling. In de 18e minuut werd het vervolgens 3-0 na een overtreding van doelman Filip Bednarek in het eigen strafschopgebied. Amiri schoot de bal hard achter de Poolse doelman.

Wat Heerenveen ook probeerde, de Duitsers bleven oppermachtig. Ook de vierde kans voor de Champions League-deelnemer was direct raak, 4-0. Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 voor de ploeg uit Hoffenheim. Szalai wist een razendsnelle counter van dichtbij in het doel te schieten.

De Friezen wisselden na de rust op vier posities. Die wisselingen zorgden voor iets meer rust en balans in het elftal, waardoor sc Heerenveen ook zelf ook wat meer aan aanvallen toe kwam. Toch was het Hoffenheim dat wederom het net wist te vinden in de tweede helft. Grifo zette de Duitsers vanuit een strafschop op 6-0. Wel was het eerste doelpunt voor sc Heerenveen na 63 minuten een feit. Na een goede onderschepping van Doke Schmidt, kon Arber Zeneli de bal voorgeven op Henk Veerman die de bal tegen de touwen wist te koppen, 6-1.

sc Heerenveen leek vlak voor tijd nog een keer te scoren, maar Michel Vlap zag zijn schot, op aangeven van Zeneli, geblokt worden. Hoffenheim scoorde vervolgens wel tweemaal vlak voor tijd. Otto gleed de bal over de lijn het doel in de 87e minuut en schoot twee minuten later vanaf randje strafschopgebied ook nog de 8-1 achter Bednarek. Vlap scoorde de laatste treffer van de avond in de allerlaatste minuut. Een fantastisch afstandsschot verdween achter de Duitse goalie, 8-2. Dat was tevens de laatste mogelijkheid van de wedstrijd. sc Heerenveen leerde een harde les in Bruchsal. Volgende week wacht de laatste test voor aanvang van de competitie. Dan is het Spaanse Levante in het Abe Lenstra stadion de tegenstander.