Kobayashi heeft vertrouwen in treffen met Vitesse: We hebben zeker een kans
Datum: 17-08-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
De Japanse middenvelder Yuki Kobayashi kijkt met zelfvertrouwen vooruit naar het duel van aanstaande zondag tegen Vitesse. De overwinning op PEC Zwolle heeft de ploeg van Jan Olde Riekerink goed gedaan.

Kobayashi was niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van sc Heerenveen afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle. "Het resultaat is vanzelfsprekend goed en ons optreden was niet slecht, maar we kunnen veel beter. We kwamen natuurlijk in een moeilijke situatie terecht door de rode kaart van Thorsby. De strijdlust die we vervolgens hebben laten zien geeft vertrouwen naar Vitesse en de wedstrijden daarna."

Dat sc Heerenveen na 55 minuten met een man minder op het veld door moest, zorgt voor lastige situaties op het veld. "Zij komen daardoor steeds in een overtal situatie. We moesten daardoor compact bij ons eigen strafschopgebied verdedigen. Toch kregen ze maar 3 á 4 grote kansen. Warner, Daniel en Dave speelden uitstekend en communiceerden goed."

Zondag hoopt Kobayashi met zijn teamgenoten de goede lijn door te trekken als Vitesse op bezoek komt in het Abe Lenstra stadion. "Ik heb de wedstrijd tegen FC Groningen gezien. Mijn vriend Ritsu Doan speelt daar en scoorde die wedstrijd ook. Vitesse heeft een aantal goede spelers; vooral op de counter en met voorzetten zijn ze sterk. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we hebben zeker een kans."

Het thuisvoordeel is daarbij van groot belang, legt de 26-jarige middenvelder uit. "We hebben een mooi stadion en het veld is perfect. Als de supporters kabaal maken en voor mij klappen, voel ik me goed en ga ik beter spelen. Het helpt ons heel erg als de supporters ons steunen."

Kobayashi was onder de indruk van de steun die het uitvak tegen PEC Zwolle gaf. "Ze waren met zoveel: geweldig. Het is voor ons heel erg belangrijk. Na afloop van de wedstrijd hebben we ze twee keer bedankt. Het is goed voor de fans maar ook voor de spelers: samen moeten we het doen."

Vitesse won het eerste duel in de Eredivisie met maar liefst 5-1 van het FC Groningen van zijn vriend Doan. "Op papier een grote uitslag, maar zo waren de verhoudingen zeker in de eerste helft niet. Toen ging het redelijk gelijk op: de verdeling was ongeveer 60/40 procent."

Ook donderdag kwam Vitesse in actie. Voor de Europa League speelden ze uit bij FC Basel. Dat duel ging met 1-0 verloren. "Ik weet niet of het een nadeel is. Ik ben een speler die altijd wedstrijden wil spelen. Het liefst speel ik elke week twee wedstrijden. Het voordeel is wel dat wij negentig minuten lang gas kunnen geven en zij misschien vermoeid raken na zeventig minuten."
Bouwen

Na het duel met Vitesse komt een week later Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra stadion. "Het zijn moeilijke wedstrijden, maar als we een goed resultaat neerzetten, kunnen we verder bouwen. We hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers, dus het is nog even zoeken. Ik hoop dat we dit seizoen op een hogere positie kunnen eindigen dan vorig jaar."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20