Beloftenteam opent met derbywinst in Leeuwarden
Datum: 21-08-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Jong sc Heerenveen heeft in de openingswedstrijd van de competitie direct een tik uitgedeeld aan rivaal Cambuur. De regerend kampioen, met Ben Rienstra in de basis, won in het Cambuur Stadion met 2-4. Jong sc Heerenveen kwam nog wel met 1-0 achter, maar via goals van Jan Ras, Pelle van Amersfoort (2x) en Jordy Bruijn liep de ploeg uit naar een ruime 1-4 voorsprong. Julius Magnusson tikte de bal vervolgens in eigen doel, maar de winst kwam geen moment meer in gevaar.

Kun je het seizoen mooier beginnen dan met winst in Leeuwarden? ,,Nee", antwoordt trainer Chris de Wagt resoluut. ,,Dit is een ideaal begin. Zeker met de halve finale van de beker van vorig seizoen in het achterhoofd..." Die verloor Jong sc Heerenveen met maarliefst 6-0 van Jong sc Cambuur en dat was de trainer nog niet vergeten. ,,Die deed zo verschikkelijk zeer. Ik vroeg vooraf nog aan de spelers wie daar bij waren. Dat waren er wel een aantal, en volgens mij durfden een paar zelfs hun vinger niet op te steken. Dat snap ik wel, want het was natuurlijk ook wel beschamend."

In datzelfde Cambuur Stadion kwam Jong sc Heerenveen vandaag heel anders voor de dag. Al kwam Cambuur via Issa Kallon na een kwartier wel op 1-0 voorsprong. Ras maakte tien minuten later al gelijk. ,,In het begin waren we gelijkwaardig aan elkaar", vond De Wagt. ,,Maar in de loop van de eerste helft namen wij het spel over. We veroverden snel de bal terug. Cambuur kon daardoor de vrije man niet meer goed bereiken."

Na rust liep Jong sc Heerenveen snel uit naar een 1-3 voorsprong. Bruijn kwam goed door aan de linkerkant en bereikte de achterlijn. Hij legde de bal keurig terug op Van Amersfoort, die doeltreffend uithaalde. Zes minuten later veroverde Rienstra de bal en passte op Van Amersfoort. De aanvaller kon zo zijn tweede doelpunt maken: 1-3. ,,Dat waren goeie goals", oordeelt De Wagt.

In de 70e minuut kreeg Jong sc Heerenveen een penalty, die door Bruijn werd binnengeschoten. De veroorzaker van de strafschop, Gino van den Berg, kreeg daarbij zijn tweede gele kaart. Jong sc Heerenveen speelde met een man meer, maar koos in het restant van het duel vooral voor rustig uitspelen en niet voor doordrukken. ,,Ondanks die rode kaart hadden we daarna meer moeite met Cambuur. Dat bleef gelukkig bij een fase, want uiteindelijk hebben we de wedstrijd prima uitgespeeld."

Het ging nog even mis toen Magnusson een voorzet in eigen doel schoot, maar verder kwam de winst niet meer in gevaar. Cambuur kwam zelfs nog goed weg toen een heerlijk afstandsschot van Cain Seedorf de lat raakte.

Is de bekerkater van vorig seizoen nu volledig weggespoeld? ,,Zoiets vergeet je nooit," stelt De Wagt. ,,Maar je snapt dat we vandaag wel met een extra lekker gevoel van het veld stapten. We hebben goed gespeeld en de bekernederlaag wel een beetje weg kunnen spelen."

Komende maandag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan is Jong Achilles om 18.30 uur de tegenstander op Sportpark Skoatterwâld. Jong sc Heerenveen speelt net als vorig seizoen in Competitie Poule A. De eerste vijf van de poule nemen het na de winterstop op tegen de top 5 van Poule B. In deze kampioenspoule wordt vervolgens bepaald wie zich kampioen van de Beloftencompetitie mag noemen.

Jong sc Cambuur - Jong sc Heerenveen 2-4
16. Kallon 1-0
27. Ras 1-1
51. Van Amersfoort 1-2
57. Van Amersfoort 1-3
70. Bruijn 1-4 (p.)
71. Magnusson 2-4 (e.d)

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bednarek, Oliekan, Drkusic (18. Westra), Magnusson, Beuker, Rienstra, Rojas (49. Seedorf), Ras, Van Amersfoort, Bruijn, Iredale (83. Heimisson)
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20