Registreer nu!
Wachtwoord vergeten?
SC Heerenveen SW
Home
Bezoekers
SC Heerenveen Headlines
Ledenlijst
Informatie
Maak startpagina
RSS
SC Heerenveen
Programma
Uitslagen
Standen
Spelers
Scheidsrechters
Stadion
Merchandise
Interactief
Bekijk foto's

Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Jan Olde Riekerink over duel met Feyenoord: “Het wordt een mooie clash”
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 25-08-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is de competitie goed begonnen. Na de overwinning bij PEC Zwolle (2-3) en het gelijke spel tegen Vitesse (1-1) wacht de ploeg van Jan Olde Riekerink zondag het treffen met Feyenoord. “Het is een prachtig affiche”, vindt de hoofdtrainer.

Olde Riekerink vond dat zijn ploeg afgelopen zondag tegen Vitesse de juiste mentaliteit toonde, maar aan de bal moet het beter. “We bleven wel onder druk staan, omdat we vergaten dat we heel goed kunnen voetballen. Als de ballen naar voren worden gepeerd, dan komen ze vrij snel weer terug. We wisten niet onder druk de juiste oplossing te vinden.”

Tijdens het duel probeerde Olde Riekerink dit met een aantal wisselingen om te draaien. In de tweede helft verving hij de aanvallend ingestelde spelers Nemanja Mihajlovic, Michel Vlap en Arber Zeneli voor de middenvelders Pelle van Amersfoort, Jordy Bruijn en Ben Rienstra. “Zij hebben dat goed ingevuld. We wilden de 1-0 over de streep trekken, maar dat is helaas net niet gelukt.”

Drie dagen voor het duel met sc Heerenveen had Vitesse nog een Europees uitduel gespeeld tegen FC Basel. “Daar heb ik rekening mee gehouden, maar tijdens het duel heb ik er weinig van gemerkt. We wilden vanaf het begin druk zetten. Dat lukte niet helemaal, omdat ze heel erg fit oogden. Zelfs in de wedstrijd had ik een terugval van Vitesse verwacht, maar die kwam niet.”

Feyenoord
Zondag staat er opnieuw een wedstrijd tegen een grote tegenstander op het programma. Feyenoord komt langs in het Abe Lenstra stadion. “Ik verwacht niet eenzelfde soort wedstrijd als tegen Vitesse. Feyenoord is een andere tegenstander, heeft een andere speelwijze en er staat een andere druk op.”

De Rotterdammers zijn het seizoen wisselvallig begonnen. De ploeg verloor de eerste competitiewedstrijd bij De Graafschap en werd Europees uitgeschakeld door AS Trencin. Vorige week pakte de ploeg thuis tegen Excelsior wel de volle buit. “Feyenoord blijft een topclub. Ik denk dat de overwinning op Excelsior ze vertrouwen heeft gegeven, maar wij zijn de competitie qua punten ook goed begonnen.”

Dat er bij Feyenoord vanwege de wisselvallige seizoenstart mogelijk meer druk op staat, vindt Olde Riekerink nauwelijks een rol spelen. “Bij dit soort clubs staat er altijd druk op, dat heb ik ook bij Ajax meegemaakt. Het verwachtingspatroon is dat ze kampioen worden. Bij ons is dat het halen en hopelijk winnen van de play-offs. Daar zit een heel belangrijk verschil in.”

Olde Riekerink kijkt in ieder geval uit naar het treffen met de Rotterdammers. “Het is een prachtig affiche. Met Sam Larsson en Jeremiah St. Juste komen we bovendien twee oud-spelers tegen. Het zijn twee clubs met historie en vorig jaar was het ook een geweldige wedstrijd. We hebben de sterke en zwakke punten van Feyenoord in kaart. Het wordt een mooie clash.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Pol van Boekel fluit uitduel in Sittard
sc Heerenveen ziet koploper PSV in slotminuut langszij komen
Jochem Kamphuis arbiter thuisduel tegen PSV
sc Heerenveen blijft steken op gelijkspel tegen PEC Zwolle
Thorsby terug naar eerste selectie

Advertentie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Fortuna Sittard  VS  SC Heerenveen
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
PSV Eindhoven
22  
57
2.  
Ajax
22  
53
3.  
Feyenoord
22  
42
4.  
AZ Alkmaar
22  
40
5.  
Vitesse
22  
33
6.  
FC Utrecht
22  
32
7.  
Heracles
22  
32
8.  
VVV-Venlo
22  
29
9.  
FC Groningen
22  
27
10.  
ADO Den Haag
22  
27
11.  
Fortuna Sittard
22  
26
12.  
Willem II
22  
25
13.  
PEC Zwolle
22  
25
14.  
Excelsior
22  
25
15.  
SC Heerenveen
22  
24
16.  
FC Emmen
22  
24
17.  
De Graafschap
22  
18
18.  
NAC Breda
22  
16