Van Bergen: “Het voetbal dat hier gespeeld wordt ligt mij wel”
Datum: 31-08-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Op de slotdag van de transfermarkt voegde sc Heerenveen Mitchell van Bergen toe aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt over van Vitesse en tekent voor vier jaar. “Ik wil hier voor mijn kans gaan.”

Met een grote glimlach op zijn gezicht loopt Mitchell van Bergen vrijdagochtend door het Abe Lenstra stadion. De rechtsbenige aanvaller is blij met zijn overstap naar Friesland. “Ik ben hier natuurlijk al een paar keer geweest als speler van de tegenstander, maar nu voor het eerst als speler van sc Heerenveen. Het voelt heel erg goed.”

Het talent speelde in de jeugd bij Willem II en verkaste in 2015 naar Vitesse, waar hij als zestienjarige zijn debuut maakte. Na drie jaar Arnhem speelt Van Bergen de komende jaren dus in Heerenveen. “Een nieuwe omgeving geeft nieuwe kansen. En die kans wil ik hier pakken.”

Op zondag 19 augustus speelde Van Bergen namens Vitesse als invaller een paar minuten mee in het competitieduel tegen sc Heerenveen (1-1). “De interesse was er toen al, maar je gaat natuurlijk wel volle bak omdat je dan nog onder contract staat bij Vitesse.”

Bij het betreden van het veld voorafgaand aan de wedstrijd, keek Van Bergen eens goed om zich heen. “Toen ik het stadion in kwam, voelde het meteen goed. Eigenlijk voelde het als een thuiswedstrijd. Tijdens de wedstrijd heb ik stiekem wel even gekeken naar de manier van spelen en de supporters van sc Heerenveen.”
Goed gevoel

De Friese interesse was er al een aantal weken. Toch kwam de transfer pas rond op de slotdag van de transfermarkt. “Het was even spannend of het nog zou gaan lukken, maar gelukkig is het goed gekomen. sc Heerenveen was eigenlijk meteen concreet. Toen ik hoorde dat ze interesse hadden, kreeg ik daar meteen een goed gevoel bij. sc Heerenveen was meteen mijn eerste keuze. Het voetbal dat hier gespeeld wordt ligt mij wel en het stadion is mooi.”

Van Bergen is een aanvaller, die zowel aan de linker- als rechterkant goed uit de voeten kan. “Ik ben rechtsbenig, maar kan ook met links redelijk trappen. Ik heb veel diepte in mijn spel, ben snel en kan een goede voorzet geven.”

Dit seizoen hoopt de vleugelspeler zo snel mogelijk in de basis te komen. “En dan wil ik natuurlijk belangrijk zijn voor de club met assists en doelpunten.” Wellicht morgen al, als sc Heerenveen het opneemt tegen VVV-Venlo. “Als het goed is ben ik speelgerechtigd."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20