sc Heerenveen en VVV-Venlo houden elkaar in evenwicht: 1-1
Datum: 02-09-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft in een matig duel niet weten te winnen van VVV-Venlo. In Venlo openden de Friezen de score via Sam Lammers, maar verzuimde de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink de score uit te breiden. Invaller Patrick Joosten schoot daarop de gelijkmaker binnen en de thuisploeg was dichtbij de 2-1, maar Hahn hield zijn doel schoot: 1-1.

Lammers opent score
Een prima temperatuur en een lekker zonnetje zorgden in Venlo voor fijne voetbalomstandigheden. Beide ploegen begonnen echter uiterst behoudend aan de eerste helft. Na een half uur voetbal waren er nog geen grote kansen genoteerd. sc Heerenveen was iets beter dan de thuisploeg en had meer balbezit, maar gevaarlijk werden de Friezen nauwelijks. Op een vrije trap van Kobayashi na hoefde VVV-goalie Unnerstall niet in actie te komen.

De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink wist toch te scoren. Sam Lammers werd na iets meer dan een half uur spelen door Daniel Høegh van achteruit aangespeeld, draaide zich knap vrij van zijn tegenstander en schoot de 0-1 binnen. Unnerstall was kansloos op het schot van de spits en zag de bal via de paal in het doel belanden. Na het doelpunt ging het tempo in de wedstrijd iets omhoog en was Opoku nog dichtbij de 1-1 met een schot in het zijnet.

VVV profiteert
Na rust ging het tempo omhoog en kwam sc Heerenveen goed uit de kleedkamer. Kobayashi was meteen dreigend, maar de voorzet van de Japanner bereikte geen medespeler. Ook Vlap (afstandsschoten) wist het net niet te vinden. De Friezen bleven de baas tot ongeveer de 60e minuut, maar daarna nam VVV het initiatief over.

In de 69e minuut kwam de thuisploeg dan ook op 1-1 via Patrick Joosten. Op aangeven van Seuntjes schoot de invaller de gelijkmaker binnen. In het restant van de wedstrijd waren er nog veel kansen voor VVV op de 2-1; sc Heerenveen was in de tegenstoot niet effectief genoeg. Het duel bleef zodoende in evenwicht: 1-1.