sc Heerenveen onderuit tegen Heracles Almelo: 3-5
Datum: 17-09-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Ondanks twee doelpunten van Sam Lammers verloor sc Heerenveen zondagmiddag met 3-5 van Heracles Almelo. Drie keer vocht de thuisploeg zich knap terug na een achterstand, maar de vierde Almelose treffer bleek de genadeklap.

Een 0-1 achterstand, gedwongen wissels van de geblesseerd geraakte Kik Pierie en aanvoerder Daniel Høegh en nauwelijks kansen. De voor Heerenveen teleurstellende eerste helft zat er bijna op, toen Lammers de wedstrijd ineens een heel ander aanzien gaf. Na een uitstekende loopactie tikte de spits een lage voorzet van Arber Zeneli subtiel in de verre hoek. Een heerlijk doelpunt: 1-1.

Lastige middag
Die gelijkmaker was een zeer welkome opsteker voor Heerenveen. De ploeg van Jan Olde Riekerink had lastig tegen de compact en behoudend spelende Almeloërs en de vroege tegentreffer van Adrián Dalmau maakte de opdracht nog moeilijker. Verder dan twee afstandsschoten van Yuki Kobayashi en Dave Bulthuis kwam de thuisploeg eigenlijk niet.

Spectaculair
Dat veranderde in de spectaculaire fase vlak voor rust. Eerst was Ben Rienstra uit de draai dicht bij de gelijkmaker. Kort daarna verrichtte Warner Hahn een cruciale redding op een inzet van Heracles-back Tim Breukers na een overtalsituatie. En in de blessuretijd was daar plots het moment waarop Lammers prachtig zijn klasse toonde.

Koelbloedig
Na de pauze onderstreepte de huurling opnieuw zijn talent. Heerenveen kreeg een strafschop maar door de op het oog zware blessure van Robin Pröpper duurde het lang voor Lammers mocht aanleggen. Het deerde hem niet. Koelbloedig bracht hij beide ploegen opnieuw op gelijke hoogte (2-2). Lerin Duarte had Heracles kort daarvoor in de rebound op voorsprong gezet.

Beste fase
Heerenveen leek daarna door te drukken. Maar waar een vrije trap van Zeneli uit de bovenhoek werd getikt, vloog een van richting veranderde vrije bal van Kristoffer Peterson ongelukkig achter Hahn: 2-3. Wéér richtte Heerenveen zich op. Met een machtige kopbal uit een voorzet van Yuki Kobayashi bracht Morten Thorsby de thuisploeg opnieuw langszij.

Genadeklap
De vierde Almelose treffer (Peterson na een snelle tegenaanval) kwam Heerenveen niet meer te boven. Het werd zelfs nog 3-5 door Mohammed Osman, toen Olde Riekerink verdediger Bulthuis al een tijdje als stormram naar de aanval had gedirigeerd. De prima goals van Lammers kregen daardoor helaas geen passende beloning.