Jizz Hornkamp bekroont Friese vechtlust tegen Excelsior: 3-3
Datum: 23-09-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft op de valreep gelijkgespeeld tegen Excelsior. Invaller Jizz Hornkamp bezorgde de Friezen na een opwindende tweede helft diep in de blessuretijd een punt: 3-3.

De gelijkmaker van Hornkamp was tekenend voor de vechtlust en veerkracht die Heerenveen toonde in de tweede helft. Nemanja Mihajlovic hield de bal na een sprint tenauwernood binnen ter hoogte van de middenlijn, Morten Thorsby won eerst een kopduel en bereikte daarna op karakter met de punt van zijn schoen Hornkamp. Die krulde de bal vervolgens heerlijk binnen. ‘Toen ik de bal raakte, voelde ik al dat ie erin zou gaan’, lachte Hornkamp na afloop.

Snelle achterstand

Net als tegen Heracles kwamen de Friezen in Rotterdam vroeg op achterstand. Ook de manier waarop die tegentreffer tot stand kwam deed denken aan vorige week: een gevaarlijke voorzet door een back van de tegenstander (Jeffry Fortes in dit geval) werd ineens binnengetikt (1-0 door Ali Messaoud).

Een keer gevaarlijk

Het duurde tot de 25ste minuut voordat sc Heerenveen voor het eerst gevaarlijk werd. Mitchell van Bergen, die als rechtsbuiten zijn basisdebuut maakte, dwong doelman Sonny Stevens met een mooi afstandsschot tot zijn enige redding voor de rust.

Onder aanvoering van Marcus Edwards was het daarna louter Excelsior dat de klok sloeg. Heerenveen-doelman Warner Hahn moest binnen tien minuten driemaal redding brengen. Het bleek uitstel van executie. Vlak voor de rust schoot Luigi Bruins de thuisploeg vanaf dik twintig meter naar 2-0.

Veerkracht

Met de invallers Michel Vlap en Mihajlovic begon Heerenveen uitstekend aan de tweede helft. Uit een vrije trap van die laatste kopte Dave Bulthuis razendsnel de 2-1 binnen. Net zo snel bracht Excelsior de marge weer op twee doelpunten. Messaoud knalde van dichtbij raak. Een enorme domper, maar Heerenveen wilde zoals vaker dit seizoen van geen opgeven weten. Uit een tweede assist van Mihajlovic knikte Thorsby zijn vijfde seizoenstreffer binnen: 3-2.
Nog meer risico

Met Hornkamp in de ploeg voor Van Bergen namen de Friezen aanvallend nog meer risico. Kansen over en weer volgden. Edwards raakte de paal namens Excelsior, Heerenveen-spits Sam Lammers was dichtbij met een knap schot uit de draai, Hahn hield Denis Mahmudov van scoren. Totdat Hornkamp de vechtlust van Heerenveen bekroonde met de gelijkmaker. Een heerlijke opsteker met het oog op het treffen met VV Katwijk in de TOTO KNVB Beker van aankomende woensdag.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20