Vlap en Lammers schieten sc Heerenveen langs AZ
Datum: 28-10-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zondag de uitwedstrijd tegen AZ gewonnen. Dankzij twee stiftdoelpunten van Michel Vlap en een rake knal van Sam Lammers was de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink te sterk voor de Alkmaarders (2-3).

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van AZ. Oussama Idrissi testte Warner Hahn van afstand, maar de goalie kon de bal zonder problemen vangen. Tien minuten later was opnieuw Idrissi gevaarlijk, maar oog in oog met Hahn schoot de aanvaller naast. Daarna was het wel raak voor de thuisclub. Verdediger Thomas Ouwejan was na een klutssituatie in het zestienmetergebied allert en mikte via de binnenkant van de paal raak (1-0).

Halverwege de eerste helft kroop sc Heerenveen uit de schulp. Eerst was Morten Thorsby dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ontbeerde kracht. De gasten bleven aandringen en kwamen na een halfuur op gelijke hoogte. Vlap soleerde door de Alkmaarder defensie en wipte de bal vervolgens over een kansloze Marco Bizot (1-1).

Vlap maakt zijn tweede
Tien minuten na rust kwam sc Heerenveen op voorsprong. De Friezen schakelden snel om en brachten Lammers in stelling. De spits hield de bal vast en legde de bal opzij naar de meegelopen Vlap. De middenvelder nam de bal aan, keek even naar waar Bizot stond en stiftte de bal op sublieme wijze binnen (1-2).

De Alkmaarders moesten in de achtervolging en namen het initiatief over. De defensie van sc Heerenveen hield het lang vol, maar moest tien minuten voor het einde toch capituleren. Ouwejan brak door op links, zette voor en vond het hoofd van Albert Gudmundsson (2-2).

Lang kon AZ niet van die gelijkmaker genieten. Lammers dribbelde met de bal aan de voet de rechterkant van het zestienmetergebied binnen en haalde doeltreffend uit met rechts (2-3). In de slotfase was het vooral tegenhouden voor de bezoekers. Invaller Mitchell van Bergen was nog dicht bij de definitieve nekslag, maar vond Bizot op zijn pad. sc Heerenveen hield in de resterende minuten stand, waardoor de drie punten meegingen naar Fryslân.

Groene Ster-uit
Door de overwinning klom sc Heerenveen over AZ naar plek acht in de Eredivisie. Woensdag neemt de ploeg van Olde Riekerink het in de strijd om de TOTO KNVB Beker op tegen hoofdklasser Groene Ster. Dat duel begint om 19.45 uur in Heerlerheide.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20