VAR-rood leidt ruime nederlaag sc Heerenveen bij PSV in
Datum: 25-11-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er zaterdagavond op bezoek bij PSV niet in geslaagd te stunten. De Friezen gingen in het Philips Stadion met duidelijke cijfers onderuit tegen de koploper van de Eredivisie (3-0). De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Morten Thorsby.

Met Mitchell van Bergen en de van een blessure teruggekeerde Daniel Høegh in de basis begon sc Heerenveen aan het duel in Eindhoven. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam na zes minuten van de voet van Sam Lammers. Het schot van de PSV-huurling werd echter geblokt. Even later was het aan de andere kant wel raak. Hirving Lozano zette de Eindhovenaren na twaalf minuten op aangeven van Steven Bergwijn op voorsprong (1-0).

Vijf minuten na de openingstreffer was sc Heerenveen erg dicht bij de gelijkmaker. Aanvoerder Høegh kreeg de bal net niet over de lijn, na mistasten van keeper Jeroen Zoet. Daarna volgde het breekpunt van de wedstrijd.

Na ruim een halfuur spelen zette Thorsby een tackle in op Lozano. Arbiter Pol van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, maar bekeek op advies van VAR Allard Lindhout de beelden terug. Na het bestuderen van de herhaling toonde de scheidsrechter de Noorse middenvelder de rode kaart en moest sc Heerenveen verder met tien man.

Met z'n tienen
sc Heerenveen had het met elf spelers al moeilijk. Met z'n tienen werd de opdracht een goed resultaat te behalen in Eindhoven er niet gemakkelijker op. Zeven minuten na rust verdubbelde de ploeg van trainer Mark van Bommel de score. Aanvoerder Luuk de Jong scoorde met een knappe omhaal, na een voorzet van Lozano (2-0). Vijftien minuten later waren de rollen omgedraaid en liet de Mexicaan zijn tweede treffer aantekenen (3-0).

De thuisclub liet daarna het balletje simpel van voet naar voet gaan. sc Heerenveen hoopte op een stiekeme counter, maar slaagde er niet in onder de Eindhovense druk vandaan te komen. Olde Riekerink bracht Marco Rojas en Pelle van Amersfoort nog in het veld, maar ook de twee invallers konden in de resterende speeltijd geen vuist maken, waarna sc Heerenveen puntloos in de bus stapte richting Fryslân.

Volgende week zaterdag staat voor sc Heerenveen de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Het duel in het Abe Lenstra stadion begint om 20.45 uur.