sc Heerenveen zet Fortuna Sittard opzij en boekt eerste thuiszege
Datum: 02-12-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
Voor het eerst dit seizoen stapte sc Heerenveen na afloop van een duel in het eigen Abe Lenstra stadion met een driepunter van het veld. Zaterdagavond was de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink te sterk voor promovendus Fortuna Sittard (3-1).

Zonder de geblesseerde Sam Lammers en de geschorsten Dave Bulthuis en Morten Thorsby, maar met Lucas Woudenberg, Yuki Kobayashi en Pelle van Amersfoort in de basis begon sc Heerenveen aan de wedstrijd. Al na twee minuten gingen de handen omhoog in het Abe Lenstra stadion, maar de treffer van Arber Zeneli werd afgekeurd wegens buitenspel.

sc Heerenveen probeerde het spel te maken en tegenstander Fortuna Sittard loerde op een counter. Halverwege de eerste helft braken de Limburgers gevaarlijk uit, maar aanvaller Lisandro Semedo raakte de bal verkeerd en schoot naast en over. Daarna waren de beste kansen voor de Friezen. Uit een van die kansen was het raak. Kort voor rust zette aanvoerder Daniel Høegh zijn ploeg op voorsprong door raak te koppen uit een hoekschop (1-0).

sc Heerenveen schoot uit de startblokken bij het begin van de tweede helft. Een aantal toeschouwers zat nog niet of scheidsrechter Joey Kooij wees al naar de stip. Zeneli werd onreglementair naar de grond gewerkt. De Kosovaar ging zelf achter de bal staan en verdubbelde de score (2-0). Nog nagenietend van het doelpunt kregen de Friezen echter meteen de aansluitingstreffer om de oren. Aanvaller Lazaros Lamprou was attent en wipte de bal over de uitgekomen doelman Warner Hahn (2-1).

Van Amersfoort gooit duel in slot
sc Heerenveen liet zich niet gek maken en wilde de marge weer op twee brengen. Kobayashi met een slimme vrije trap en Mitchell van Bergen met een rebound waren dichtbij, maar zagen keeper Alexei Koselev redding brengen. Dat deed de doelman van Fortuna Sittard ook bij een schot van Zeneli, maar moest capituleren bij de daaropvolgende inzet van Van Amersfoort (3-1).

Met zijn eerste treffer van het seizoen gooide Van Amersfoort het duel in het slot, waarna sc Heerenveen voor de eerste keer dit seizoen thuis een overwinning boekte. Dankzij de zege passeren de Friezen bovendien de Limburgers op de ranglijst en nemen zij voorlopig weer plaats in het linkerrijtje.

Volgende week zaterdag staat voor sc Heerenveen de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Het duel in Tilburg begint om 18.30 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20